Συνταγές: Αν κάθε σας γεύμα συνοδεύεται πάντα από σαλάτα και έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, σας προτείνουμε μια ξεχωριστή και πολύ νόστιμη, κατακόκκινη σαλάτα με παντζάρια, βασιλικό και dressing πορτοκαλιού.

Το παντζάρι εκτός από ωραία γεύση έχει και μεγάλη θρεπτική αξία. Συμπεριλαμβάνεται στις υπερτροφές που ωφελούν την καρδιά, τον εγκέφαλο και γενικότερα την υγεία του οργανισμού μας και γι’ αυτό καλό είναι να το εντάσσουμε στη διατροφή μας όσο πιο συχνά μπορούμε.

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε σαλάτα με παντζάρια, πορτοκάλι και βασιλικό

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά για τη σαλάτα

8 μέτρια παντζάρια
2 καρότα
1 πορτοκάλι
2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
1 κόκκινο κρεμμύδι
3 κ.σ. κολοκυθόσπορο
2-3 παξιμάδια
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Υλικά για το dressing

4 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξιδο
χυμό από 1 πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φύλλα από τα παντζάρια και τα πλένουμε καλά.

Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα τοποθετούμε μαζί με τα ψιλοκομμένα καρότα και το πορτοκάλι κομμένο στη μέση σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ρίχνουμε σε όλα τα υλικά που έχουμε στο ταψί, λάδι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο . Στη συνέχεια ψήνουμε στους 200°C για 40 λεπτά στην αντίσταση.

Όταν ψηθούν τα λαχανικά, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν.

Όσο περιμένουμε να κρυώσουν, βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα από τα παντζάρια που έχουμε καθαρίσει με λίγο αλάτι και σε μέτρια φωτιά τα βράζουμε για 2-3 λεπτά με κλειστό καπάκι. Μετά τα βάζουμε σε ένα μπολ με πάγο και νερό και μόλις κρυώσουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τώρα ετοιμάζουμε το dressing! Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο ρίχνουμε το χυμό από το πορτοκάλι που ψήσαμε, το λάδι, το μηλόξυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ που έχουμε φτιάξει το dressing τα ψητά παντζάρια, τα καρότα, το μισό κρεμμύδι κομμένο και τη μισή ποσότητα από κολοκυθόσπορο και ανακατεύουμε ξανά με απαλές κινήσεις.

Η σαλάτα είναι έτοιμη. Την σερβίρουμε με τα ζεστά φύλλα από τα παντζάρια, από πάνω σπάμε τα παξιμάδια σε κομμάτια και τα ακουμπάμε στη μέση της και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο κολοκυθόσπορο και τον βασιλικό.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύζυγος πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ η ηλικιωμένη που απανθρακώθηκε αγκαλιά με το γατάκι της (vid)

Εκτός Survivor ο Γιωρίκας Πιλίδης – Το συγκινητικό μήνυμα της συντρόφου του (pic)

Τι ξέρουμε για τη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον μέσα από οκτώ ερωταπαντήσεις

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις