Συνταγή: Οι πατάτες είναι αναμφισβήτητα το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, με τις τηγανιτές μάλιστα να κερδίζουν με μεγάλη ευκολία τη μάχη έναντι αυτών του φούρνου.

Είναι το νούμερο ένα συνοδευτικό και πολλοί τις επιλέγουν ακόμη και ως κυρίως πιάτο. Ωστόσο, μεγάλη μερίδα ανθρώπων τις αποφεύγει λόγω των πολλών θερμίδων που έχουν, ειδικότερα εάν είναι στο τηγάνι.

Πολλές είναι οι μαγειρικές συσκευές που υπόσχονται πατάτες που πλησιάζουν τις τηγανιτές, αλλά κοστίζουν αρκετά χρήματα.

Εμείς, θέλοντας να συνδυάσουμε την γεύση αλλά με λιγότερες θερμίδες, ψάξαμε και βρήκαμε την τέλεια συνταγή για υγιεινές πατάτες σαν τηγανιτές, με την μόνη διαφορά ότι γίνονται στο… φούρνο

Παράλληλα, ένα ακόμη συν είναι ότι τα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις σίγουρα στην κουζίνα σου οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνεις έξτρα έξοδα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη συνταγή:

Υλικά:

3 μέτριες πατάτες
50ml λευκό ξύδι
10ml λάδι
1 λίτρο νερό
αλάτι
καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Προσοχή, οι πατάτες να είναι κομμένες όσο το δυνατόν γίνεται σε ίδιο μέγεθος και σχήμα για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και προσθέτουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να δούμε το νερό να ασπρίζει και έπειτα το χύνουμε.

Γεμίζουμε ξανά το μπολ με ένα λίτρο νερό και προσθέτουμε 50ml λευκό ξύδι μέσα. Το λευκό ξύδι θα βοηθήσει να αφαιρεθεί πιο γρήγορα και άμεσα το άμυλο που έχουν οι πατάτες.

Αφήνουμε τις πατάτες στο μπολ για μισή ώρα περίπου και έπειτα χύνουμε εκ νέου το νερό.

Στρώνουμε μία πετσέτα κουζίνας στον πάγκο μας και τοποθετούμε πάνω σε αυτήν τις πατάτες. Στόχος μας είναι να στεγνώσουν και να αφυδατωθούν όσο περισσότερο γίνεται και πριν τις βάλουμε στο φούρνο να είναι τελείως στεγνές.

Ξαναβάζουμε τις πατάτες σε ένα καθαρό μπολ και προσθέτουμε το λάδι μαζί με αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά της αρεσκείας μας. Εμείς, σας προτείνουμε καπνιστή πάπρικα η οποία θα δώσει έξτρα γεύση.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C πάνω κάτω αέρα, στρώνουμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τις πατάτες.

Το ιδανικό αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε είναι να πάρουν λίγο χρώμα και να γίνουν τραγανές.

Τις ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, ενώ μόλις περάσει το πρώτο μισάωρο τις ανακατεύουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

Αφού τις αφαιρέσουμε από το φούρνο, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και αν χρειάζεται προσθέτουμε και πάλι λίγο αλάτι και ρίγανη η οποία θα δώσει έξτρα μυρωδιά.

Καλή σας όρεξη!!!

Ειδήσεις σήμερα

Η Βίκυ Καγιά απάντησε στα όσα αποκάλυψε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου για το bullying στο GNTM (vid)

Θα “βρέξει” λεφτά – Διπλός χριστουγεννιάτικος “μποναμάς” με επίδομα θέρμανσης και επιταγή ακρίβειας – Οι δικαιούχοι

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις