Ο σολομός πλακί είναι ένα κυριολεκτικά πανεύκολο πιάτο που χρειάζεται προσπάθεια για να μην το πετύχει κανείς, ακόμη και αν είναι αρχάριος. Η διαδικασία της παρασκευής του είναι πάρα πολύ απλή, ενώ τα υλικά που χρειαζόμαστε εκτός από τον σολομό είναι πολύ πιθανό να τα έχουμε ήδη σπίτι μας.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα προς βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

3-4 φέτες σολομό
5 πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα χωρίς φλούδα
Μαϊντανό
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε κυδωνάτες. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε πατάτες baby.

Τοποθετούμε τον σολομό σε ένα πυρέξ ή ταψί και ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη και από τις 2 πλευρές του.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα μας και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί μας.

Έπειτα ρίχνουμε μαϊντανό, ελαιόλαδο και λίγο νερό και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο μας.

Ψήνουμε για 1-1.30 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

Ο σολομός μας είναι έτοιμος. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Γίγαντες με λουκάνικα και φέτα
Μπιφτέκια κοτόπουλο με ψητές γλυκοπατάτες

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις