Οι γίγαντες σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσουν ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να μην τους μαγειρεύουν ποτέ. Ωστόσο, εάν συνδυαστούν μαζί με λουκάνικα πραγματικά αλλάζει εντελώς το φαγητό και είναι σίγουρο ότι ακόμη και οι πιο διστακτικοί μπορεί να αλλάξουν γνώμη

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα προς βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

1 σακουλάκι γίγαντες

2 λουκάνικα της επιλογής μας

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 πρέζα ζάχαρη 

2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

2-4 σκελίδες σκόρδο

3κ.σ. πελτέ

800γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

2 μεσαία καρότα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Ρίγανη

Μαϊντανό

Σέλινο

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 12 ώρες σε νερό.

Τους βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα. 

Αφού τους σουρώσουμε τους στρώνουμε σε ένα ταψί.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μας σε λίγο ελαιόλαδο και έπειτα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από τον πελτέ και την ντομάτα.

Αφού «μαραθούν» τότε προσθέτουμε τον πελτέ και την ντομάτα κι ανακατεύουμε για τρία περίπου λεπτά.

Ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί μαζί με τους γίγαντες κι έπειτα προσθέτουμε λίγο νερό και ένα φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Οι γίγαντες με λουκάνικα είναι έτοιμοι. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στις Αχαρνές: Καλύτερη η εικόνα, «ήχησε» δύο φορές το 112 -Μάχη με τις φλόγες σε εργοστάσιο με χαρτικά (vid, pics)

Φωτιά στην Πάτρα: Αύριο ανοίγει το Καραμανδάνειο -«Έγινε ένα μικρό θαύμα», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις