Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί του η μυρωδιά του φρεσκοψημένου πασχαλινού τσουρεκιού γεμίζει τα σπίτια μας. Αλλά η παρασκευή του τσουρεκιού μπορεί να φαντάζει δύσκολη, ειδικά για όσους δεν έχουν εμπειρία στην ζαχαροπλαστική.

Διαβάστε παρακάτω μια πανεύκολη συνταγή για τσουρέκι που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
250 γρ. γάλα χλιαρό
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
7 γρ. μαγιά ξηρή
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 αυγό για άλειμμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το υγρό μείγμα στο μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Ζυμώνουμε τη ζύμη για 10-15 λεπτά σε αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Βάζουμε τη ζύμη σε μια λαδωμένη λεκάνη, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε το καθένα σε κορδόνι. Φτιάχνουμε μια πλεξούδα με τα 4 κορδόνια και τα τοποθετούμε σε μια λαδωμένη λαμαρίνα.

Σκεπάζουμε ξανά με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά ακόμα και συνέχεια αλείφουμε το τσουρέκι με το χτυπημένο αυγό,

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Απολαύστε το αφράτο και γευστικό σας πασχαλινό σας τσουρέκι με την οικογένεια και τους φίλους σας!

Ειδήσεις σήμερα:

Απεργία Πρωτομαγιάς: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα μέσα μεταφοράς -Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Η αστυνομία εκκένωσε κατάληψη φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών στο Κολούμπια -Δεκάδες συλλήψεις

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις