Ο καιρός έχει κρυώσει και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για να ανανεώσουμε τις συνταγές μας για σούπες και να τις εντάξουμε ξανά στο εβδομαδιαίο μας μενού!

Σας προτείνουμε λοιπόν, μια πολύ νόστιμη, βελουτέ σούπα με γλυκοπατάτα και ginger που έχει και ελάχιστες θερμίδες.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

1,5 κιλό γλυκοπατάτες
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
2 κουτ. της σούπας ginger σε σκόνη
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
500 ml ζωμό λαχανικών
400 γρ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε μέσα τις γλυκοπατάτες και τις σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το ginger, τον κουρκουμά και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Στη συνέχεια, δυναμώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε αρκετές φορές και μετά κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει.

Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και στη συνέχεια συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα μισή ώρα.

Έπειτα με το σκεύος που λιώνει τα υλικά ξεκινάμε να χτυπάμε τη σούπα στην κατσαρόλα για να πάρει τη μορφή πουρέ και σταδιακά ρίχνουμε και το γάλα.

Μόλις τελειώσουμε με το χτύπημα και η σούπα έχει γίνει πολτός, την σερβίρουμε σε βαθιά μπολ ή πιάτα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης για την απόφαση που μετάνιωσε – “Είδα πόσο ανόητος ήμουν”

Σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια για την Εγκεφαλική Παράλυση

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις