Το ελιόψωμο είναι ένα από τα πιο νόστιμα κι εύκολα ψωμιά που μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι. Είναι νηστίσιμο, ιδανικό για όλους όσους νηστεύουν, ενώ είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να το φτιάξουν ακόμη και όσοι είναι πιο αρχάριοι και δεν έχουν επιχειρήσει να φτιάξουν ξανά.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα προς βήμα την εξέλιξή της:

ΥΛΙΚΑ

620γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

300ml νερό

1κ.γ. ταχίνι

1κ.γ. ζάχαρη

25γρ. φρέσκια μαγιά

150γρ. νιφάδες βρώμης

1κ.γ. τσίπουρο ή ρακή

4κ.σ. ελαιόλαδο

1φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ελιές

Λίγη ρίγανη

Λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε την μαγιά, λίγο χλιαρό νερό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και έπειτα προσθέτουμε το ταχίνι, το αλάτι, το τσίπουρο και την ρίγανη και ανακατεύουμε.

Έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο νερό και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μας κοσκινισμένο και τέλος τις νιφάδες βρώμης.

Αφού ανακατέψουμε πολύ καλά, λαδώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε την ζύμη μας, αφού πρώτα έχουμε βάλει στο μπολ μας τις ελιές μας.

Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε την ζύμη μας και ξεκινάμε να σχηματίζουμε τα ψωμάκια μας.

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Το ελιόψωμό μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Ομόνοια -Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Όλο το παρασκήνιο για την κατάθεση της πρότασης μομφής από το ΠΑΣΟΚ… plus -Τι αποφάσισε το Μέγαρο Μαξίμου

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις