Συνταγή: Οι γίγαντες είναι ένα παρεξηγημένο φαγητό, αφού πολλοί δεν τους προτιμούν καθώς είναι όσπρια και θεωρούν ότι δεν είναι τόσο νόστιμοι.

Αυτό κάθε άλλο παρά σωστό είναι, αφού πραγματικά μπορούν να γίνουν πεντανόστιμοι ειδικότερα αν μαγειρευτούν με τον σωστό τρόπο.

Εμείς αφού πειραματιστήκαμε αρκετά και θέλοντας να βρούμε τον τρόπο να γίνει το απόλυτο φαγητό ώστε να μπορούν να το φάνε και τα μικρά παιδιά, βρήκαμε την τέλεια συνταγή μαζί με λουκάνικα, η οποία κυριολεκτικά θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 καρότο
2 κούπες φασόλια γίγαντες
½ κόκκινη πιπεριά
Σέλινο
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο λουκάνικο κομμένο σε φέτες (δική μας επιλογής)
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
5 κ.σ. πουμαρό
Αλάτι
Πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα
Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, πάνω – κάτω αέρα.

Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε νερό και τα φασόλια μας και τα αφήνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ μέχρι να φουσκώσουν.

Μετά από περίπου 12 ώρες περιχύνουμε το νερό και σε μία κατσαρόλα βάζουμε τους γίγαντες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο κομμένο σε φέτες, την πιπεριά, τη ντομάτα, το πουμαρό, το σέλινο, το ελαιόλαδο για 1 ώρα και τα βράζουμε.

Μετά από 1 ώρα προσθέτουμε το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και τα τοποθετούμε σε μία γάστρα. Προσθέτουμε τα λουκάνικα της επιλογής μας και ψήνουμε για 1 ώρα.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Το άγνωστο παρασκήνιο της “κρυφής” αγγλόφωνης ταινίας με την Αλίκη – Ο μεγάλος καημός που ποτέ δεν ξεπέρασε

Δυναμικό come back με νέο τραγούδι για τη Miley Cyrus (vids)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις