Συνταγές: Αν αυτήν την περίοδο κάνετε διατροφή και δίαιτα ή ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε μια πιο υγιεινή καθημερινότητα με ελαφριά γεύματα που δεν έχουν πολλές θερμίδες σας προτείνουμε να εντάξετε στο μενού σας ένα πολύ νόστιμο και light γλυκό, ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό σνακ!

Το cake βρώμης με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς χρειάζεται περίπου μία ώρα και κάτι για να είναι έτοιμο ώστε να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά, να το προτιμήσετε το πρωί μαζί με τον καφέ σας ή να το απολαύσετε το απόγευμα ανάμεσα στο μεσημεριανό και βραδινό σας γεύμα!

Διαβάστε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

300γρ. βρώμη

200γρ. ζάχαρη καστανή ή 250γρ. μέλι

20γρ. μπέικιν πάουντερ

5γρ. κανέλα

300γρ αποξηραμένα φρούτα της προτίμησης σας όπως σύκα, cranberries και σταφίδες

100γρ. καρύδια σπασμένα

1 πρέζα αλάτι

150ml γάλα

3 αβγά & 2 ασπράδια

1 κουτ. σούπας γιαούρτι

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε χτυπώντας τη βρώμη στο μπλέντερ για να πάρει μορφή σκόνης και να μοιάζει με αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη για να γίνει το ίδιο.

Χτυπάμε στο μούλτι τη βρώμη πάρα πολύ καλά, μέχρι να γίνει αλεύρι. Στη συνέχεια, χτυπάμε και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνει σχεδόν σκόνη.

Αμέσως μετά χτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα με τα αποξηραμένα φρούτα αρκετά μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα το γάλα. Θα χρειαστούν 20-30 λεπτά περίπου.

Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το γάλα, τα αβγά, το γιαούρτι και το λάδι και ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα αυτό μέσα στο άλλο που έχουμε αφήσει στην άκρη και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.

Αφού ανακατέψουμε καλά, αφήνουμε το μίγμα στην άκρη για περίπου 15-20 λεπτά για να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνει πιο στέρεο. Αν σας βγει πολύ σφιχτό μπορείτε να προσθέσετε πολύ λίγο γάλα ακόμα.

Έπειτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς και παράλληλα αλείφουμε μια φόρμα – προτείνουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα- με λάδι και αλεύρι στη συνέχεια και ρίχνουμε μέσα το μίγμα για το cake.

Ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο βάζουμε ένα μαχαίρι και βλέπουμε αν κολλάει το μίγμα στη λάμα καθώς το βγάζουμε.

Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε φέτες και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις