Συνταγή: Το σωστό ψήσιμο του εκάστοτε κρέατος που κάνουμε στο φούρνο ενόψει Χριστουγέννων είναι σίγουρα πολύ σημαντικό, εξίσου σημαντικό όμως είναι και η πλούσια γέμιση.

Εμείς στο DEBATER αφού πειραματιστήκαμε και κάναμε τις δοκιμές μας, βρήκαμε την ιδανική γέμιση με κιμά, η οποία προσφέρεται τόσο για γαλοπούλα όσο και για όποιο άλλο κρέας επιθυμούμε όπως αρνί, κοτόπουλο, κατσίκι κτλ.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά για τη συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 5κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκόρδο
  • 250γρ. βρασμένα κάστανα
  • 50γρ. κουκουνάρι
  • 120γρ. καρύδια
  • ½ κούπα ρύζι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3κ.σ. βούτυρο
  • Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μας, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα αφού τα έχουμε ψιλοκόψει, τα 50γρ. κουκουνάρι, τα καρύδια και μισή κούπα νερό.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μία μόνο βράση.
  • Γεμίζουμε το κρέας της επιλογής μας (γαλοπούλα, αρνί κτλ) και ψήνουμε στο φούρνο.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγνώριστος ο έφηβος Ορέστης Χαλκιάς – Όταν έσπαγε κιθάρες στο Schoolwave (vid)

Αποφυλακίζεται για λόγους υγείας ο “δολοφόνος των μπικίνι” γνωστός ως “Ερπετό” (vids)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις