Συνταγή: Το σωστό ψήσιμο του εκάστοτε κρέατος που κάνουμε στο φούρνο ενόψει Χριστουγέννων είναι σίγουρα πολύ σημαντικό, εξίσου σημαντικό όμως είναι και η πλούσια γέμιση.
Εμείς στο DEBATER αφού πειραματιστήκαμε και κάναμε τις δοκιμές μας, βρήκαμε την ιδανική γέμιση με κιμά, η οποία προσφέρεται τόσο για γαλοπούλα όσο και για όποιο άλλο κρέας επιθυμούμε όπως αρνί, κοτόπουλο, κατσίκι κτλ.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά για τη συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:
ΥΛΙΚΑ
- 300γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 5κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 σκόρδο
- 250γρ. βρασμένα κάστανα
- 50γρ. κουκουνάρι
- 120γρ. καρύδια
- ½ κούπα ρύζι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3κ.σ. βούτυρο
- Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μας, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα αφού τα έχουμε ψιλοκόψει, τα 50γρ. κουκουνάρι, τα καρύδια και μισή κούπα νερό.
- Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μία μόνο βράση.
- Γεμίζουμε το κρέας της επιλογής μας (γαλοπούλα, αρνί κτλ) και ψήνουμε στο φούρνο.
Αγνώριστος ο έφηβος Ορέστης Χαλκιάς – Όταν έσπαγε κιθάρες στο Schoolwave (vid)
Αποφυλακίζεται για λόγους υγείας ο “δολοφόνος των μπικίνι” γνωστός ως “Ερπετό” (vids)
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"