Συνταγές: Αυτή η εύκολη συνταγή γλυκιάς πίτας που είναι και νηστίσιμη, θα σας θυμίσει το γερμανικό, απολαυστικό στρούντελ.

Αν έχετε μήλα που σας έχουν περισσέψει, δείτε την παρακάτω συνταγή για να τα αξιοποιήσετε και να φτιάξετε ένα λαχταριστό και light γλυκό για μικρούς και μεγάλους.

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε γλυκιά πίτα με μήλα, σταφίδες και δαμάσκηνα

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 φλιτζάνι ξερή ψίχα ψωμιού
2 μήλα τριμμένα ή ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα δαμάσκηνα ξερά
1/4 του φλιτζανιού μέλι
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
5 φύλλα κρούστας
1/2 φλιτζάνι φυτική μαργαρίνη, λιωμένη
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ την ψίχα του ψωμιού, τα μήλα, τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα, το μέλι, το κονιάκ, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε με τα χεριά με απαλές κινήσεις για να ενωθούν τα υλικά μας.

Αλείφουμε κάθε φύλλο κρούστας με μαργαρίνη και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς.

Στη συνέχεια απλώνουμε το μίγμα με τη γέμιση στο τελευταίο φύλλο και κάνουμε προσεκτικά τα φύλλα ρολό. Κλείνουμε τις άκρες και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε στο φούρνο την μηλόπιτα που μοιάζει με το γερμανικό στρούντελ και την ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια την βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και στη συνέχεια την κόβουμε κομμάτια και την σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ράκος στη σκηνή ο Παύλος Χαϊκάλης – Ανακοίνωσε τον θάνατο του αδελφού του (vid)

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Αρχίζουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες τα έργα υποδομής στο Ελληνικό

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις