Μια εφ’ όλης της ύλη συνέντευξη παραχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργού, Παύλος Μαρινάκης, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ1 με τoυς δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη.

Μεταξύ άλλων, ο Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε την τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη ότι “οι υπουργοί παραιτούνται ή ψηφίζουν” και τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία βγήκε πολύ πιο δυνατή από την διήμερη ενημέρωση των βουλευτών που είχαν ενστάσεις αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε κι αυτός τη δική του άποψη όπως εκφράζουμε όλοι τις απόψεις μας. Εγώ έχω πει ότι όταν συμμετέχεις -αλλά αυτό είναι μια προσωπική στάση, ο καθένας έχει τη στάση του- όταν συμμετέχεις σ’ ένα σύνολο, θεωρώ ότι πρέπει και προφανώς έχεις και υποχρέωση εντός των οργάνων, να εκφράζεις τις απόψεις σου, τις διαφωνίες σου, τι μπορεί να γίνει καλύτερο σε κάθε νομοσχέδιο“, είπε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Και συνέχισε: “Έχοντας δει κι αυτή τη διαδικασία, που ειρωνικά κάποιοι χαρακτήρισαν «φροντιστήρια» ή «μασάζ», αλλά στην πραγματικότητα είναι μια κανονικότητα για τη Νέα Δημοκρατία, η ενημέρωση, δηλαδή, και ο διάλογος με τους βουλευτές – αλλά και με την κοινωνία- έβγαλε τη Νέα Δημοκρατία πολύ πιο δυνατή. Και ακούστηκαν επιχειρήματα υπέρ του νομοσχεδίου ως απάντηση σε λογικούς προβληματισμούς των πολιτών, πολλά από τα οποία πριν από κάποιο καιρό, πολλές φορές και κάποιους από εμάς είχαν απασχολήσει, γιατί δεν τα γνωρίζουμε όλοι όλα. Δεν είμαστε αυτό που λέμε «παντογνώστες». Κάποιοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους «παντογνώστες» και δεν νομίζω ότι πέτυχαν κάτι. Άρα, νομίζω ότι όλο αυτό και σε επίπεδο επιχειρημάτων και σε επίπεδο ενότητας έβγαλε κερδισμένη τη Νέα Δημοκρατία και θα βγάλει κερδισμένη την Κυβέρνηση και κυρίως θα φύγουμε όλοι μπροστά μαζί πιο δυνατοί“.

Παύλος Μαρινάκης για την ακρίβεια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ακρίβειας, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα εισαγόμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σύσσωμη η Ευρώπη, ωστόσο κάθε κράτος μέλος είτε λιγότερο είτε περισσότερο.

Αν ήταν «ακρίβεια Μητσοτάκη», όπως λέει η Αντιπολίτευση, θα συζητούσε όλη η Ευρώπη για την ακρίβεια της Ελλάδας. Εδώ συζητάει η κάθε χώρα για το δικό της πρόβλημα, το οποίο είναι κοινό και προφανώς με άλλες προεκτάσεις σε κάθε χώρα. Άλλα προϊόντα είναι πιο φθηνά στην Ελλάδα, άλλα προϊόντα είναι πιο ακριβά σε άλλες χώρες. Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, για να το βάλουμε στη διάστασή του το πρόβλημα, σε επίπεδο διετίας, η χώρα μας είναι λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά και αυτή αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο θέμα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες“, τόνισε

Πάνω από 23.000 έλεγχοι έγιναν το 2023. Ακούστηκαν, επιτέλους για πρώτη φορά, μια σειρά από πρόστιμα για εικονικές εκπτώσεις, για έναν πλουτισμό, ο οποίος προκύπτει από αδικαιολόγητα κέρδη. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Και μάλιστα, επειδή ακούω μια ερώτηση που έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία: «Ναι, αλλά πόσα λεφτά έβγαλαν και πόσα είναι τα πρόστιμα;». Τα πρόστιμα σε κάθε παραβατική περίπτωση είναι πολλαπλάσια του αθέμιτου κέρδους που διαπιστώθηκε από τις Αρχές. Γιατί, προφανώς, οι Αρχές κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν“, κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγρια δολοφονία στη Χαλκίδα – Γυναίκα μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν άνδρα

ΣΥΡΙΖΑ: Με τραγούδι και χορό έκλεισε το πρώτο βράδυ στις Σπέτσες – Τι προβλέπει το σημερινό πρόγραμμα των βουλευτών

Παντιέρα… ράσα σε Μαξίμου, Βουλή και Μονή Πετράκη

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις