Μεταναστευτικό: Στη Βουλή το μεσημέρι ο πρωθυπουργός – Ποια μέτρα θα ανακοινώσει
Μετά την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πλεύρη στο Μαξίμου

Παρέμβαση στη Βουλή θα πραγματοποιήσει στις 13:30 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέμα τη ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τη Λιβύη στην Κρήτη.
Παράλληλα, θα αναφερθεί στα όσα έγιναν το απόγευμα της Τρίτης 7/8, όταν ο Χαλίφα Χαφτάρ έδιωξε -κυριολεκτικά- από τη Βεγγάζη τον Ευρωπαίο Επιτρόπο Μετανάστευσης Μάγκνους Μπρούνερ μαζί με τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης, Θάνο Πλεύρη, και τους υπουργούς Εσωτερικών Ιταλίας και Μάλτας.
Νωρίτερα σήμερα στις 12:00 ο κ. Μητσοτάκης έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνο Πλεύρη.
Με τις ροές μεταναστών να συνεχίζονται αδιάκοπα, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί το επόμενο διάστημα, με πιο σκληρά μέτρα για τις μεταναστευτικές ροές και αύξηση των επιστροφών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ρύθμιση προβλέπει πως η παράνομη παραμονή στη χώρα καθίσταται ποινικό αδίκημα και όποιος καταδικάζεται θα οδηγείται άμεσα στη φυλακή απ’ όπου θα μπορεί να βγει για να επιστρέψει στη χώρα προέλευσης του.
Επίσης, αναμένεται να παγώσει για ένα διάστημα η έκδοση ασύλου για όσους φτάσουν στην Κρήτη από τη Λιβύη, από όποια χώρα κι αν προέρχονται.
Σχολιάζοντας όσα συνέβησαν στη Λιβύη το απόγευμα της Τρίτης με τον Χάφταρ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Action24, χαρακτήρισε «πρωτοφανές» αυτό που συνέβη.
«Τα περιθώρια έχουν στενέψει σε αυτές τις οριακές περιπτώσεις η κυβέρνηση εξετάζει όλο και πιο αυστηρά και αποδοτικά μέτρα» είπε σχετικά με όσα θα συζητηθούν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρμόδιο υπουργό.
«Όλα τα σενάρια πρέπει να πέσουν στο τραπέζι» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης και σημείωσε πως όσα έγιναν είναι ενδεικτικά των προθέσεών του Χαφτάρ και πρόκειται για μια απάντηση στις πιέσεις να μπει «φρένο» στις μεταναστευτικές ροές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μονόδρομος για την Ελλάδα να στέλνει στη φυλακή ή να απελαύνει τους παράνομους μετανάστες.
«Τα μέτρα που θα πάρεις, πρέπει να αντιστρέφουν τη λογική προσέλκυσης, οτιδήποτε αντιστρέφει τη λογική του “ανοίξαμε και σας περιμένουμε”» συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.
«Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με αποφασιστικότητα, σεβόμενη τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες για τη μετανάστευση αλλά και χωρίς καμία διάθεση να γίνει η πατρίδα μας ξέφραγο αμπέλι», ανέφερε από την πλευρά του στο ERTNEWS o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο δρόμος της οικονομικής ενίσχυσης της Λιβύης περνά μέσα από την Ελλάδα.
Ακολούθησε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις