Θα έχουμε απέναντι μας μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, της ΝΔ, που θα συνεχίσει μια πολιτική που θα ευνοεί τους λίγους, θα νοιάζεται για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι και θα κλιμακώσει με νέα αντιλαϊκά μέτρα ενάντια σε εργαζόμενους, μικρούς επαγγελματίες, συνταξιούχους, νέους.

Το πρόγραμμα της επόμενης διακυβέρνησης το ξέρουμε: Καθηλωμένοι μισθοί, ξεπάγωμα των τριετιών -αν και εφόσον- από το 2029, συνέχιση της φοροεπιδρομής, με έμφαση στους ελεύθερους επαγγελματίες, επαναφορά στα «ματωμένα πλεονάσματα» της δημοσιονομικής πειθαρχίας, νέα χαράτσια-έμμεσους φόρους για την «πράσινη μετάβαση», ένταση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, υλοποίηση 350 προαπαιτούμενων για το νέο υπερ-μνημόνιο της ΕΕ, το Ταμείο Ανάκαμψης, για να δώσουν δισεκατομμύρια στους λίγους, κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας μας στο μακελειό στην Ουκρανία.

Τα γεγονότα που συνέβησαν μετά τις εκλογές της 21ης Μάη είναι χαρακτηριστικά για να αντιληφθεί ο καθένας τι επιφυλάσσει για τον λαό μας η επόμενη μέρα. Αλλά και για το πού θα κατατεθεί η ψήφος του λαού που θα δοθεί στο ΚΚΕ. Φάνηκε στα εργοδοτικά εγκλήματα στη Ζώνη του Περάματος, στο Λαύριο. Φάνηκε στην αποτροπή δεκάδων πλειστηριασμών. Φάνηκε στο φρικτό έγκλημα με τον χαμό εκατοντάδων προσφύγων, μεταναστών, θυμάτων του ιμπεριαλισμού, της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, των δουλεμπορικών κυκλωμάτων.

Μαζεύτηκαν πολλά, που προστίθενται στα πολλά ακόμα που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, όπως οι νεκροί στις ράγες των τρένων, οι νεκροί της πανδημίας, τα ανύπαρκτα ασθενοφόρα, η εργασιακή ζούγκλα, η ακρίβεια, τα μειωμένα πραγματικά εισοδήματα. Δεν είναι «τυχαία περιστατικά» αλλά πολλοί κρίκοι στην ίδια αλυσίδα ενός συστήματος που σαπίζει και γίνεται πιο επιθετικό, μιας αντιλαϊκής πολιτικής που το υπηρετεί για να εξασφαλίζει τα κέρδη των λίγων σε βάρος της δουλειάς και της ζωής των πολλών.

Από την άλλη είμαστε εμείς, οι πολλοί οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι που βλέπουν διαρκώς αδιέξοδα να ορθώνονται μπροστά τους. Οι χιλιάδες που στις προηγούμενες εκλογές, ενώ ήταν στις επιλογές τους το ΚΚΕ, δεν έκαναν το βήμα. Οι χιλιάδες αυτοί που με βαριά καρδιά και πολλές φορές “μουγκά”, στη λογική του «μικρότερου κακού», στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, άλλα κόμματα ή ακόμα και ΝΔ. Έχουμε τόσους και τόσους λόγους να «πάρουμε τα μέτρα μας».

Δε δίνουμε καμία συναίνεση στην κλιμάκωση αυτής της πολιτικής. Δεν συμβιβαζόμαστε με την αντιλαϊκή «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ. Να τους κόψουμε τα χαμόγελα ότι δήθεν θα μπορούν να κυβερνούν «παντοδύναμοι».

Γυρνάμε την πλάτη στην συναινετική-βολική για τη ΝΔ αντιπολίτευση, που πρεσβεύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που θα στηρίζει τα κρίσιμα και τα μεγάλα, όπως έκαναν και την περασμένη 4ετία. Από την πανδημία έως την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και από την κρίση έως τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, τύπου Χατζηδάκη, ψηφίζοντας ο μεν ΣΥΡΙΖΑ το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ, το δε ΠΑΣΟΚ το 70%.

Μόνη κερδισμένη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ!

Γιατί μόνο έτσι δυναμώνει η γνήσια 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση, απέναντι στην αυτοδυναμία της πολιτικής του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση της ΝΔ, στο «υπουργείο αντιπολίτευσης» των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και όλων των κομμάτων του συστήματος, μόνο έτσι δημιουργούμε ρωγμές στον αρνητικό συσχετισμό.

Γιατί όλους τους βουλευτές του ΚΚΕ ο λαός θα τους βρει την επόμενη μέρα δίπλα του, στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Στον αγώνα του εργατικού – λαϊκού κινήματος για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις, για δουλειά με δικαιώματα. Για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά σπίτια απέναντι στους πλειστηριασμούς. Aπέναντι στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Απέναντι στην πολιτική που μετατρέπει τις θάλασσές μας σε υγρό τάφο για τους ξεριζωμένους.

Γιατί το ΚΚΕ δεν υποκλίνεται στα συμφέροντα των λίγων, είναι με τους πολλούς και μέσα και έξω από τη Βουλή. Γιατί δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στα αιματοβαμμένα κέρδη του κεφαλαίου.

Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφος για τις ζωές μας και όχι για τα κέρδη τους. Σημαίνει αγώνας απέναντι σε όλα αυτά που μας αγανακτούν.

Σημαίνει αποφασιστική απάντηση απέναντι στην προσπάθεια που εξελίσσεται αυτές τις μέρες από τις διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθήνας να βάλουν εμπόδια στην πολιτική δράση του ΚΚΕ, επιβάλλοντας πρόστιμα και απαγορεύσεις. Τους προειδοποιούμε ότι θα φάνε τα μούτρα τους ξανά, όπως όταν επιχείρησαν να απαγορεύσουν τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς του 2020 και της επετείου του Πολυτεχνείου του ίδιου χρόνου, όταν οι φοιτητές έδιωξαν κακήν κακώς την πανεπιστημιακή αστυνομία από τις σχολές, αλλά και όταν οι εργάτες κουρέλιασαν στην πράξη τον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη!

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει πάνω απ’ όλα ελπίδα και αισιοδοξία, ότι θα τα καταφέρουμε, ότι οι λαοί θα νικήσουν. Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας, διακυβέρνησης με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας, πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

*Ο Χάρης Βουρδουμπάς είναι υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας και Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο της Αθήνας

Ειδήσεις σήμερα:

Ψυχικό: Πήγαν να κλέψουν μηχανή και τραυμάτισαν αστυνομικούς για να ξεφύγουν

Στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα – Πότε χαλάει ο καιρός

***

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Πώς ψηφίζουμε στις 25 Ιουνίου – Όλες οι αλλαγές

Εκλογές 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις 25 Ιουνίου – Το μπόνους και οι λίστες

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις