Την ώρα που η χώρα βγαίνει από το τούνελ της πανδημίας, την ώρα που συγκεντρώνει τα εύσημα για την υποδειγματική εκστρατεία εμβολιασμού “Ελευθερία” και την ώρα που ανοίγει τις πύλες της στον τουρισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κάνει φτηνή αντιπολίτευση, βλάπτοντας σοβαρά τόσο τη χώρα όσο και τον εαυτό του.

Από την εσκεμμένη κινδυνολογία με απώτερο σκοπό το κομματικό όφελος μέχρι την συνειδητή κατασκευή ψευδών ειδήσεων προκειμένου να πληγεί η κυβέρνηση και από τις κραυγές για τη διαχείριση της πανδημίας μέχρι τα απανωτά καλέσματα σε μαζικές κινητοποιήσεις εν μέσω καραντίνας, μια είναι η κοινή συνισταμένη: Ο λαϊκισμός, που διέκρινε και εξακολουθεί να χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ένα κόμμα που αυτοπαγιδεύεται στην κοντόφθαλμη πρακτική του “όχι σε όλα” και των fake news.

Ολοι θυμούνται τον περιβόητο… φωτογραφικό διαγωνισμό για τα self test που θα έπαιρνε η Siemens ή την… πειραγμένη με google translate πλατφόρμα των φαρμακοποιών πάλι για τα self test προκειμένου να δείξουν ότι έχει ακαταλαβίστικες λέξεις. Όλοι θυμούνται τη διασπορά ψευδών ειδήσεων λίγο πριν το άνοιγμα του τουρισμού για μαρμάρινη επιγραφή που δήθεν είχε το όνομά της κ. Μενδώνη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Εφτασαν προχθές στο σημείο να διακινούν ότι ήταν fake ο εμβολιασμός του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Αναπαρήγαγαν τη φωτογραφία, που ο ίδιος είχε αναρτήσει στα social media την ήμερα του εμβολιασμού του, ισχυριζόμενοι ότι η σύριγγα είχε καπάκι, ότι η νοσηλεύτρια δεν φόραγε γάντια κ.ο.κ. Αστειότητες, που διαψεύστηκαν και ανάγκασαν φιλικά στο ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ (βλ. mag2020) και πρόσωπα (βλ. Ακρίτα) να διαγράψουν τις αναρτήσεις τους. Όπως έκανε και ο Νάσος Ηλιόπουλος με την ανάρτηση για τον δήθεν φωτογραφικό διαγωνισμό για τα self tests και πολλοί “σύντροφοί” του όλο το τελευταίο.

Με τον ίδιο τρόπο υπονομεύουν σταθερά και συντονισμένα την εθνική προσπάθεια της χώρας να βγει στο ξέφωτο.

Την ώρα που η κυβέρνηση παλεύει να λύσει την δύσκολη εξίσωση της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης με τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραβάλλει την επιχειρηματολογία Τσίπρα περί ξεστοκαρίσματος των εμβολίων, προσβάλλοντας τους νέους που θέλει να προσεταιριστεί, την παραδοχή Αχτσιόγλου ότι η πανδημία είναι ευκαιρία για την Αριστερά, την επιχειρηματολογία Κόκκαλη ότι είναι αστείο να καλούμε τουρίστες στη χώρα και τα fake news για τα υγειονομικά δεδομένα της χώρας.

Και τώρα που δεν του βγαίνει αντιπολιτευτικά η πανδημία, δίνει τη “μητέρα των μαχών” για τα εργασιακά.

Τα… νταούλια του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να παίζουν για τον εργασιακό “μεσαίωνα” που φέρνει η κυβέρνηση. Φυσικά το νέο αφήγημα διανθίζεται με fake news περί κατάργησης οκταώρου, απλήρωτων υπερωριών, απελευθέρωσης απολύσεων και πολλά άλλα.

Χωρίς καμία αντιπρόταση για το σήμερα και το αύριο, με στείρα κριτική και μουχλιασμένα συνθήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμάει ένα νομοσχέδιο που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που πολέμησε την εθνική προσπάθεια να ξεμπερδεύουμε από την πανδημία. Εχθρός τους είναι δυστυχώς η αλήθεια, επειδή δεν τους βολεύει. Όπως μιλούσαν για τον άπιαστο στόχο των 25.000 εμβολιασμών τη μέρα και φτάσαμε αισίως τους 100.000 εμβολιασμούς ημερησίως, έτσι μιλάνε και περί δήθεν κατάργησης οκταώρου για ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά το θωρακίζει.

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας αποτελεί μια σπουδαία μεταρρύθμιση που διασφαλίζει στον εργαζόμενο τα δικαιώματά του. Από κοινού με την αναβαθμισμένη ΕΡΓΑΝΗ, θα γίνεται καταγραφή του χρόνου εργασίας σε πραγματικό χρόνο, προστατεύοντας στην πράξη το ωράριο του εργαζόμενου και μέσω mobile app.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντιπολιτεύονται τον εαυτό τους και στο ευαίσθητο πεδίο της ασφάλειας.

Πριν λίγες εβδομάδες ξεσήκωναν τον κόσμο σε διαδηλώσεις κατά της παρουσίας αστυνομικών στις γειτονιές. Τώρα φωνάζουν για έλλειψη αστυνόμευσης. Ως κυβέρνηση αποφυλάκιζαν εγκληματίες με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Σήμερα φωνάζουν για την δήθεν αύξηση της εγκληματικότητας που φυσικά διαψεύδεται από τα επίσημα στοιχεία.

Ολες οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί για να ασκήσει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα πεδία, είναι παρωχημένες και επικίνδυνες, μυρίζουν ναφθαλίνη. Και αυτό είναι σαφές στους νέους, που γυρίζουν την πλάτη στο παλιό και στο αναχρονιστικό.

Η Ελλάδα μπαίνει σταδιακά σε μία νέα εποχή οικονομικής ανάκαμψης και κοινωνικής ανάτασης. Όσο η κυβέρνηση υλοποιεί το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα με συνέπεια, αξιοπιστία και σοβαρότητα χτίζοντας την Ελλάδα που μας αξίζει, τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση θα στρέφεται πιο επίμονα στα fake news. Όσο η Ελλάδα αλλάζει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μένει ίδιος, όπως τον γνωρίσαμε πριν από 10 χρόνια. Κολλημένος στον χρόνο και στα fake news.

*Ο Νίκος Ρωμανός είναι Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις