Και αυτός ο Αύγουστος, αν και θα τον χτυπάει ο κορονοϊός, θα είναι ο μήνας που θα γίνουν τα μπάνια του λαού- μήνας διακοπών γενικότερα. 

Αυτό τον Αύγουστο, θα μπούμε στα πλοία για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Ιόνιο. Κάποιοι θα φοράνε τις μάσκες, οι περισσότεροι όχι. Θα περιδιαβαίνουν τα καταστρώματα για να αναπνεύσουν τον αέρα της θάλασσας, ορθοί- στητοί- περήφανοι- αγέρωχοι. 

Θα στριμωχτούμε στα σοκάκια των νησιών, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Θα διασταυρωθούμε, θα χαιρετηθούμε. Θα πιούμε το ποτό μας που θα το σερβίρει ο σερβιτόρος που δεν γουστάρει να κάνει το εμβόλιο- γιατί άλλωστε, για να του φυτέψει τσιπάκι ο Μπιλ Γκέιτς και να μαθαίνει, ανά πάσα ώρα και στιγμή, τι κάνει ο Μήτσος από το Πάνω Κλίμα; Θα μας σερβίρει φαγητό ο ανεμβολίαστος Μάκης από την Ποταμιά, που φοβάται ότι τα εμβόλια θα αλλοιώσουν το DNA του. Θα μπούμε στο σούπερ μάρκετ όπου ελάχιστοι θα φορούν μάσκα γιατί η Παναγιά το προστατεύει το νησί της και ο παππάς της ενορίας- προχθές μόλις, το είπε από τον άμβωνα: είναι διαβόλου πράγματα τα εμβόλια αυτά. Θα πάμε στις παραλίες- εδώ ούτε που να το σκεφτούμε για μέτρα ασφαλείας, δίχρωμοι θα γίνουμε; 

Αυτό τον Αύγουστο θα πάμε στα χωριά μας. Θα σμίξουμε με του υπερήλικους γονιούς μας που έχουμε μήνες να τους δούμε. Θα αγκαλιαστούμε, θα φιληθούμε, θα πιούμε τσίπουρα με τους φίλους μας στα καφενεία, θα χορέψουμε στα πανηγύρια. Μαζί μας και τα παιδιά μας- μόλις γυρίσανε από τις διακοπές στο νησί με self-test, δηλαδή χωρίς test. Μαλλιοκούβαρα όλοι. 

Αυτό τον Αύγουστο, θα ακούσουμε δεκάδες μακ@κίες. Από αρνητές που άκουσαν από τον εξάδελφο του Θανάση, που έχει κολλητή μια νοσοκόμα σε μεγάλο νοσοκομείο ότι το εμβόλιο σε κάνει να χαζέψεις και το φοβάται αυτό ο Βαγγέλης, 45 χρόνων άνθρωπος με IQ 60. Ο άλλος θα έχει ακούσει την Τασία που του είπε πως μαζί με τη Τριανταφυλλιά άκουσαν- από που δεν θυμούνται, ότι αν εμβολιαστείς δεν θα μπορείς να κάνεις παιδιά. Και ο τρίτος θα έχει ακούσει τον Βελόπουλο και ο τέταρτος τον Τράγκα. Ο τελευταίος θα σε παραπέμπει στον Φαίδωνα Βόβολη- γιατρό στο επάγγελμα και θα σε ρωτάει θυυμωμένος: “ούτε αυτός που είναι γιατρός δεν ξέρει; Που λέει την αλήθεια γιατί δεν τα παίρνει;” 

Αυτός ο Αύγουστος δεν θα είναι καλός για τον Ουμπέρτο Έκο. Γιατί αυτός ο Αύγουστος θα έχει (δυσάρεστες) ειδήσεις… 

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις