Τα ξύλα για το τζάκι είναι μεγάλη υπόθεση, καθώς δεν έχουν όλα την ίδια διάρκεια καύσης και υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Φυσικά, καλό θα ήταν ανάλογα με το είδος του τζακιού μας να ρωτήσουμε τον τεχνίτη που μας το έχει φτιάξει προκειμένου να μας προτείνει ποιο είναι το κατάλληλο, ωστόσο το DEBATER έχει ετοιμάσει την λίστα με τα πιο δημοφιλή είδη και τις ιδιότητές τους.

1. ΟΞΙΑ

Η οξιά είναι ιδανική για κάθε τζάκι καθώς ενώ έχει μεγάλη διάρκεια καύσης, ενώ παίρνει φωτιά πάρα πολύ γρήγορα. Έτσι, χωρίς να χρειαστεί να γεμίσουμε το τζάκι με πολλά ξύλα μπορούμε να έχουμε φωτιά για πολλές ώρες.  

2. ΔΡΥΣ

Εκτός από την οξιά, πολύ συχνά χρησιμοποιείται και ο δρυς. Μάλιστα, είναι πολύ συχνός ο συνδυασμός και των δύο. Αρχικά ο λόγος που δεν χρησιμοποιείται μόνος του αλλά συνδυάζεται, είναι το γεγονός ότι ανάβει αρκετά δύσκολα και έτσι χρειάζεται να έχουμε χρησιμοποιήσει αρκετό προσάναμμα πριν για να ανάψει. Ωστόσο, έχει το πολύ μεγάλο θετικό ότι καίγεται πάρα πολύ αργά και δημιουργεί μάλιστα και κάρβουνο.

3. ΠΕΥΚΟ

Τα ξύλα του πεύκου έχουν ρετσίνι στο εσωτερικό τους και έτσι ανάβουν πάρα πολύ εύκολα. Ωστόσο, καίγεται πολύ γρήγορα και έτσι θα χρειαστούμε πολύ μεγάλη ποσότητα ξύλων προκειμένου να έχουμε φλόγα για πολλές ώρες. Παράλληλα, λόγω του ρετσινιού που έχει πετάει συνεχώς σπίθες, γεγονός το οποίο είναι επικίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς αν δεν είμαστε πολύ προσεκτικοί.

4. ΠΟΥΡΝΑΡΙ

Το πουρνάρι δεν είναι αρκετά συνηθισμένο, παρόλο που γενικότερα καίγεται αρκετά αργά και αποδίδει.

5. ΕΛΙΑ

Γενικότερα η ελιά ανήκει στα οικονομικά ξύλα και έτσι πολλοί καταναλωτές την προτιμούν. Γενικότερα έχει την τάση να καίγεται αργά, ενώ παράλληλα δεν είναι πολύ δύσκολο να ανάψει. Μάλιστα, η φωτιά της κρατάει για πολλές ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας για MAXI HOME FIXED: Τι απαντά στην ΡΑΑΕΥ

Τριαντάφυλλος: Ξεσπά για τον γάμο της Ελίζαμπεθ Ελέτσι – «Κάθε τρεις μήνες αποδίδω ΦΠΑ»

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις