Καθώς ο καύσωνας χτυπάει την πόρτα μας και οι τιμές του ρεύματος εκτοξεύονται, ένα viral κόλπο στο TikTok έρχεται να προσφέρει δροσιά με οικονομικό τρόπο. Πρόκειται για ένα απλό, αλλά έξυπνο hack που μετατρέπει τον απλό ανεμιστήρα σας σε αυτοσχέδιο κλιματιστικό. Το μυστικό; Ο πάγος.

Τι θα χρειαστείτε

Έναν ανεμιστήρα
Ένα μπολ
Παγάκια
Νερό (προαιρετικά)
Πώς να το κάνετε:

Γεμίστε ένα μπολ με παγάκια.
Τοποθετήστε το μπολ μπροστά από τον ανεμιστήρα, φροντίζοντας να ρέει ο αέρας προς αυτό.
Αν θέλετε ακόμα πιο δροσερό αποτέλεσμα, προσθέστε λίγο κρύο νερό στο μπολ με τα παγάκια.
Ρυθμίστε τον ανεμιστήρα να φυσάει προς το σημείο που θέλετε να δροσιστείτε.
Πώς λειτουργεί:

Ο κρύος αέρας από τα παγάκια έρχεται σε επαφή με τα φτερά του ανεμιστήρα και ψύχεται ακόμα περισσότερο. Καθώς ο ανεμιστήρας περιστρέφεται, διαχέει τον δροσερό αέρα στο χώρο, προσφέροντας μια αίσθηση δροσιάς που θυμίζει κλιματιστικό.

@icelandfoods Is anyone else finding it IMPOSSIBLE to sleep at night in this heat? 🥵🌡️   If so, you NEED to try this viral DIY air con hack, where you put a bowl of ice cubes in front of a fan for a much-needed gust of ice-cool air! 🧊🥶   Not got a fan? Pick one up in The Food Warehouse stores this week for £19.99 and we’ll give you a pack of ice cubes for FREE! 😎   #Heatwave #DIYAircon #Summer #Weather #CoolDown ♬ original sound – IcelandFoods

Πλεονεκτήματα

Χαμηλό κόστος: Σε αντίθεση με το κλιματιστικό, ο ανεμιστήρας καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια, μειώνοντας τον λογαριασμό του ρεύματος.

Εύκολη εφαρμογή: Το κόλπο είναι απλό και δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες ή εξοπλισμό.

Φιλικό προς το περιβάλλον: Η χρήση του ανεμιστήρα αντί του κλιματιστικού συμβάλλει στη μείωση του άνθρακα που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα.

Μειονεκτήματα

Περιορισμένη δροσιά: Η δροσιά που προσφέρει ο ανεμιστήρας με πάγο είναι λιγότερη σε σχέση με ένα κλιματιστικό υψηλής ισχύος.

Διάρκεια: Τα παγάκια λιώνουν με την πάροδο του χρόνου, άρα θα χρειαστεί να τα ανανεώνετε συχνά.

Υγρασία: Αν προσθέσετε νερό στο μπολ με τα παγάκια, μπορεί να αυξηθεί η υγρασία στο χώρο, κάτι που μπορεί να μην είναι ιδανικό για όλους.

Το viral κόλπο του TikTok με τον ανεμιστήρα και τον πάγο αποτελεί μια οικονομική και εύκολη λύση για δροσιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ενώ δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως ένα κλιματιστικό, προσφέρει μια αξιόλογη εναλλακτική, ειδικά σε μικρούς χώρους ή για σύντομη χρήση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψυχοκόρες – Δευτέρα (8/7): Η Νέλλα αποχαιρετά την Αρχοντούλα

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς την Τρίτη 9/7 – Συναγερμός σε Αττική, Πελοπόννησο, Β. Αιγαίο και Στερεά

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις