Πιθανότατα θα έχετε ακούσει ότι οι πατάτες πρέπει να διατηρούνται σε ξηρό και σκοτεινό μέρος. Τι μπορεί όμως να συμβεί αν αυτό δεν τηρηθεί;

Διαβάστε παρακάτω για τον κίνδυνο που «κρύβουν» οι πατάτες που είναι πράσινες.

Έχετε παρατηρήσει ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει όταν οι πατάτες τοποθετούνται σε πολύ υγρό ή πολύ ζεστό περιβάλλον; Αν ναι, τότε θα έχετε προσέξει ότι μπορεί να βγάλουν ένα πρασινωπό χρώμα.

Αν έχει συμβεί αυτό, τότε σημαίνει ότι η πατάτα παρήγαγε ένα δηλητήριο που ονομάζεται σολανίνη.

Η σολανίνη εμφανίζεται όταν οι πατάτες τοποθετούνται σε ”ακατάλληλο” περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα (όπως είναι η υγρασία, το φως ή η θερμότητα) και η κατανάλωσή της μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι είτε να κόψετε την φύτρα και το πράσινο μέρος και να μαγειρέψετε τις υπόλοιπες πατάτες, αν και αυτό δεν είναι το ιδανικό.

Κανονικά, το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να πετάξετε αυτές που έχουν πρασινίσει εντελώς, και επίσης να τις πετάξετε, αν εκτός από το πράσινο χρώμα έχουν και πικρή γεύση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μανώλη Σφακιανάκη -Σάλος με τις δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

LIVE η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Παύλο Μαρινάκη

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις