Το κρασί αποτελεί ένα από τα αγαπημένα ποτά πολλών ανθρώπων, ενώ υπάρχουν τόσες πολλές γεύσεις που αναμφίβολα καλύπτουν όλα τα γούστα. Πόσες φορές μετά από μια κουραστική ημέρα στην δουλειά ανοίγουμε ένα μπουκάλι προκειμένου να απολαύσουμε ένα ποτήρι και μετά ξανατοποθετούμε τον φελλό πίσω προκειμένου να το αποθηκεύσουμε; Σίγουρα πολλές, ωστόσο αυτό κάθε άλλο παρά σωστό είναι.

Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τον φελλό πίσω στο μπουκάλι του κρασιού

O φελλός αφότου τον βγάλουμε από το μπουκάλι μας, θα παρατηρήσουμε ότι είναι εσωτερικά αρκετά πορώδης και νωπός. Συγκεκριμένα, είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε οι οπές που έχει να επιτρέπουν στο οξυγόνο να περνά μέσα, με αποτέλεσμα ο αέρας να μπαίνει και πάλι μέσα στο μπουκάλι μας. Ωστόσο όμως, όταν στο μπουκάλι με το κρασί μας μπει παραπάνω οξυγόνο από αυτό που πρέπει, τότε αλλοιώνεται τόσο το άρωμα όσο και η γεύση του, με αποτέλεσμα τελικά να το πετάμε και να μην μπορούμε να το καταναλώσουμε ξανά. 

Πώς μπορούμε να το αποθηκεύσουμε;

Η γνωστή TikToker και σομελιέ Warner Boin, μέσω ενός βίντεο εξηγεί αναλυτικά τα παραπάνω, ενώ παράλληλα προτείνει πώς ακριβώς μπορούμε να αποθηκεύουμε το κρασί μας χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του.

@confidenceuncorked If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you 🙂 Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger ♬ Blue Blood – Heinz Kiessling

Συγκεκριμένα, αρκεί και μόνο ένα αεροστεγές δοχείο ή βάζο, στο οποίο θα τοποθετήσουμε το κρασί μας και θα μπορούμε να το απολαύσουμε αναλλοίωτο για μερικές ακόμη ημέρες βάζοντάς το στο ψυγείο μας. 

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις