Υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το αν τα μανιτάρια πρέπει να πλένονται πριν από το μαγείρεμα.

Διαβάστε παρακάτω γιατί δεν πρέπει ποτέ να τα πλένουμε πριν τα μαγειρέψουμε.

Αρχικά, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα μανιτάρια είναι πορώδη και αυτό σημαίνει ότι όπως και τα σφουγγάρια, έτσι και αυτά απορροφούν εύκολα το νερό.

Μόλις βρεθούν σε αυτή την κατάσταση, είναι δύσκολο να γίνουν τραγανά και η γεύση τους στο φαγητό χάνεται κατά το μαγείρεμα.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε εάν θέλετε να διατηρήσετε τα μανιτάρια καθαρά, είναι να ελέγχετε αν και κατά πόσο είναι βρώμικα πριν πλησιάσετε την βρύση.

Αν αγοράζετε μανιτάρια σε κονσέρβα από σούπερ μάρκετ ή το μπακάλικο της γειτονιάς, είναι πιθανό τα μανιτάρια να είναι καθαρά και να μην χρειάζονται περαιτέρω πλύσιμο.

Τα περισσότερα μανιτάρια καλλιεργούνται σε εσωτερικές φάρμες και δεν συλλέγονται από τη φύση.

Έτσι, αν δε βρείτε κάποια ιδιαίτερη βρωμιά πάνω τους, απλά σκουπίστε τα με μια χαρτοπετσέτα και είναι έτοιμα για μαγείρεμα.

Μετά τον καθαρισμό, μπορούν να αποθηκευτούν σε χάρτινη σακούλα στο ψυγείο.

Δε συνιστάται η αποθήκευσή τους σε πλαστικές σακούλες, καθώς μπορεί να υγρανθούν και να μουχλιάσουν.

Τέλος, αν δεν έχετε άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσετε πλαστική σακούλα, φροντίστε να ανοίξετε ένα μέρος της σακούλας, ώστε να μπορεί να εισέλθει αέρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor SPOILER – Δευτέρα (4/3): Καθοριστικά ματσαρίσματα και εσωτερικές διαμάχες απόψε

Κώστας Σκρέκας: Πρόστιμο 742.000 σε εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών για αθέμιτη κερδοφορία

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις