Ο Άκης Πετρετζίκης μπήκε στην κουζίνα μαζί με τον μικρό Αχιλλέα και την αδελφή του Ακυλίνα για να ετοιμάσουν χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί ο γνωστός σεφ περιορισμένο χρόνο λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, ωστόσο ο χρόνος που περνάει με τα μικρά του παιδιά είναι η απόλυτη προτεραιότητα για εκείνον.

Αυτή την φορά, ο Άκης Πετρετζίκης μοιράστηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία, στην οποία ο μικρός Αχιλλέας διακοσμεί με γλάσο τα μπισκότα και η μικρή Ακυλίνα δίπλα τον παρατηρεί.

Ο μικρός δημιουργεί, η μικρή παρατηρεί…”, έγραψε ο γνωστός σεφ στη λεζάντας της φωτογραφίας που δημοσίευσε.

Τα υλικά για τα gingerbread cookies

  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 300 γρ. μέλι

Για το royal icing

  • 2 ασπράδια, από μεσαία αβγά
  • 480 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 35 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 1/2 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Οδηγίες παρασκευής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ, φοράμε γάντια, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας τρίβοντας το βούτυρο μέχρι να έχουμε την υφή βρεγμένης άμμου.
  • Προσθέτουμε την υγρή στέβια και το μέλι, και ανακατεύουμε ξανά με τα χέρια μας.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  • Μεταφέρουμε τη μισή ζύμη πάνω στη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε κυκλικό σχήμα πάχους 0.5 εκ. και δημιουργούμε μπισκότα με τη βοήθεια χριστουγεννιάτικων κουπ πατ σε σχέδια της επιλογής μας.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει, την πλάθουμε ξανά και αφήνουμε στην άκρη για να φτιάξουμε στη συνέχεια τα υπόλοιπα μπισκότα.
  • Αφαιρούμε με ένα πινέλο το περιττό αλεύρι από τα μπισκότα και τα μεταφέρουμε μαζί με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στην πάνω σχάρα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη. (Συνολικά θα βγουν περίπου 5 δόσεις.)

Ειδήσεις σήμερα:

Ακρόπολη: Επιτέθηκε στη μητέρα του και την τραυμάτισε με μαχαίρι

Άννα Βίσση: Γιόρτασε τα γενέθλιά της με τη μητέρα της και μία εντυπωσιακή τούρτα

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις