Τις έρευνες τους για τον εντοπισμό του ενός από τους δυο ορειβάτες το παρθένο δάσος του Φρακτού, στο Παρανέστι Δράμας που έπεσε σε χαράδρα μετά από επίθεση αρκούδας συνεχίζουν οι Αρχές.
Συγκεκριμένα, μετά από την ενημέρωση που υπήρξε για το περιστατικό κινητοποιήθηκαν 19 πυροσβέστες με την Ο.Ο.Ε.Δ. της 4ης ΕΜΑΚ, 6 οχήματα και εθελοντες προκειμένου να εντοπίσουν τον άνδρα που έπεσε σε γκρεμό 1.000 μέτρων μετά την επίθεση που δέχθηκε.
Σε εξέλιξη #επιχείρηση έρευνας και διάσωσης άνδρα από δύσβατο σημείο στο δάσος Φρακτού στο Παρανέστι Δράμας. Κινητοποιήθηκαν 19 #πυροσβέστες με την Ο.Ο.Ε.Δ. της 4ης ΕΜΑΚ, 6 οχήματα, εθελοντές, καθώς και Ε/Π του ΕΚΣΕΔ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 9, 2025
Ο άλλος ορειβάτης ανέβηκε σε ένα δένδρο προκειμένου να μπορέσει να σωθεί, ενώ σύμφωνα με το Thesstoday είπε στους διασώστες ότι είδαν ξαφνικά μια αρκούδα να τρέχει καταπάνω τους και ότι ο ίδιος την απέφυγε, όχι όμως ο φίλος του, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση. «Του όρμηξε και εκείνος έπεσε στη χαράδρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παρανεστίου Τάσο Καγιάογλου, οι δυο τους, μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας ξεκίνησαν την πεζοπορία για να δουν το αεροπλάνο της Ελληνικής Αεροπορίας που έπεσε πριν από περίπου 77 χρόνια στο Παρθένο Δάσος Φρακτού με τον σκύλο τους. «Είναι φίλοι και αθλητές, ο ένας προπονητής ποδηλασίας. Ενώ προχωρούσαν πεζοί δέχτηκαν επίθεση από αρκούδα, προσπάθησαν να αντιδράσουν, χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού και ο ένας έπεσε σε γκρεμό 1.000 μέτρων. Αυτός που ανέβηκε στο δέντρο για να σωθεί, είναι σε κατάσταση πανικού».
Ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος, υπογραμμίζει στην Karfitsa ότι αν χρειαστεί θα μεταβεί αύριο κλιμάκιο της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη στη Δράμα για να συνδράμει. «Συνεχίζονται οι έρευνες.
Είναι πολύ δύσβατο το σημείο. Τρέχουμε να προλάβουμε τη μέρα. Χάσαμε την επαφή και με αυτόν που είναι πάνω στο δέντρο και μιλούσαμε. Στις 18.30 χάσαμε την επαφή. Είναι σε σοκ ο άνθρωπος. Αν δε βρεθεί ο άνθρωπος που έπεσε στο χαντάκι σήμερα, θα πάμε κι εμείς αύριο να τους βοηθήσουμε».
Σημειώνεται ότι το παρθένο δάσος του Φρακτού βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή στο βόρειο τμήμα του δασικού συγκροτήματος. Έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή Απόλυτης Προστασίας της Φύσης, όπου δεν επιτρέπεται καμιά ανθρώπινη δραστηριότητα, παρά μόνο η επιστημονική έρευνα και κάποιες δράσεις διαχείρισης για τη διατήρηση του χαρακτήρα της περιοχής.
Καιρός: Στους 38 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία – Κορυφώνεται το κύμα ζέστης
Κυψέλη: Χτύπησαν υπάλληλο καθαριότητας επειδή δεν τους άφησε να προσπεράσουν το απορριμματοφόρο
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"