Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε πέντε λεπτά πριν από τις 9 το πρωί της Τρίτης η Ρούλα Πισπιρίγκου, που τη Δευτέρα κρίθηκε προφυλακιστέα, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Στη θέα της, πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τις φυλακές, άρχισαν να φωνάζουν και να εξαπολύουν ύβρεις.

Η μεταγωγή της έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ωστόσο πιο διακριτικά σε σχέση με τη μεταφορά της στα δικαστήρια.

Σημειώνεται ότι η 33χρονη θα παραμείνει για δύο ημέρες σε καραντίνα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό.

Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί σε ειδικό κελί στη ΣΤ’ πτέρυγα, που αποκαλείται VIP, ενώ βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς. Μεταξύ άλλων, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προαυλίζεται μόνη της, καθώς εκφράζονται φόβοι για την ασφάλειά της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρχικά η 33χρονη ήταν να μεταφερθεί στις φυλακές του Ελαιώνα Θήβας, ωστόσο επειδή εκκρεμούν δικονομικές διαδικασίες για τα άλλα δυο παιδιά της, αποφασίστηκε να προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό.

Επιπλέον, οδηγήθηκε εκεί και για λόγους ασφαλείας, αφού στον Ελαιώνα δεν υπάρχουν κελιά, αλλά θάλαμοι, με αποτέλεσμα να υπήρχε πρόβλημα με την ασφάλειά της.

Πώς αντέδρασε όταν άκουσε την απόφαση ότι μπαίνει φυλακή

 Η 33χρονη από την Πάτρα παρέμεινε για περισσότερες από τέσσερις ώρες ενώπιον της δικαστικής λειτουργού αρνούμενη ότι είναι η υπαίτια της δολοφονίας του 9χρονου παιδιού.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συναποφάσισαν μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, σε βάρος της οποίας εκδόθηκε την Τετάρτη ένταλμα σύλληψης, είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Στο άκουσμα της απόφασης ότι μπαίνει φυλακή, η 33χρονη κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλάματα και δήλωσε την έκπληξή της. Μάλιστα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τις συνθήκες κράτησής της και την ασφάλειά της.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της

“Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία” ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο 11 σελίδων υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια που διερευνά τον θάνατο της 9χρονης.

Η κατηγορούμενη ζήτησε από τους δικαστικούς λειτουργούς να μην διατάξουν την προφυλάκισή της, καθώς όπως αναφέρεται στο υπόμνημα της: “Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να ‘χάσω’ την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ, εωσότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφορη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου“.

Η 33χρονη, απολογούμενη δήλωσε πως αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που της καταλογίζεται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, τονίζοντας πως “καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατος της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται, μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά“.

Η κατηγορουμένη, δια των συνηγόρων της Όθωνα Παπαδόπουλου και Κωνσταντίνου Ζάρδα, φέρεται να υπέβαλε στην ανακρίτρια δύο αιτήματα με τα οποία ζητά να αποσαφηνιστεί από το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και αν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας – και σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

Τα αιτήματα σχετίζονται με την θέση της 33χρονης, ότι δεν δόθηκε από την ίδια θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί , όπως αναφέρεται στην δικογραφία. Η ίδια αντιτείνει σε αυτό πως “η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές, ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα, η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου“.

Όπως αναφέρει στο υπόμνημα της, “υπό αυτές τις συνθήκες, είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση, μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή“.

Ειδήσεις σήμερα:

Η υπόθεση της 4χρονης Πόπι που σόκαρε τη Βρετανία – Της χορηγούσε κεταμίνη η μητέρα της χρησιμοποιώντας… κουφετάκια!

Το BBC τιμά τους Rolling Stones! – Ετοιμάζει σειρά ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα

Διάστρεμμα για τον Όγκνιεν Βράνιες της ΑΕΚ – Πόσο θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις