Έχετε παραγγείλει το αρνί για την ημέρα του Πάσχα 2022 και ετοιμάζεστε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο ψήσιμο; Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για σωστό ψήσιμο, ώστε το κρέας να είναι καλοψημένο και πεντανόστιμο.

Πάσχα 2022: Δείτε τις οδηγίες

1)Αν δεν δώσετε τη σούβλα στο χασάπη και πάρετε το αρνί για να το περάσετε εσείς σε αυτήν ακολουθήστε τα εξής: Βάζουμε το αρνί σε ένα μακρύ πάγκο και περνάμε την σούβλα από την ουρά και την βγάζουμε από το κεφάλι του ζώου.

2)Προμηθευόμαστε ένα σετ δεσίματος για το αρνί που έχουμε περάσει στη σούβλα. Θα χρειαστούμε σακοράφα και σπάγκο. Θα κάνουμε έναν κόμπο στην άκρη της κλωστής, την οποία θα περάσουμε με τη σακοράφα στο σημείο της σπονδυλικής στήλης του αρνιού, εκεί που τελειώνει ο ώμος του και προς τα μέσα.

3)Πιάνουμε στη συνέχεια τη σούβλα με τον σπάγκο και την σπονδυλική στήλη και τρυπάμε ξανά το αρνί με τη σακοράφα, βγάζοντας την κλωστή πάλι έξω.

4)Δένουμε την κλωστή μετά, κάνουμε κόμπο και κόβουμε την κλωστή στερεώνοντας το αρνί πάνω στη σούβλα και κάνουμε το ίδιο στο σημείο της σπονδυλικής στήλης εκεί που αρχίζει το μπούτι του αρνιού.

5)Ετοιμάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπαχαρικά που θα ρίξουμε στο εσωτερικό του αρνιού πριν το ψήσιμο. Αναμειγνύουμε πιπέρι και αλάτι, το βάζουμε εσωτερικά και στη συνέχεια με τον σπάγκο ράβουμε την κοιλιά του αρνιού. Δένουμε πολύ προσεκτικά και σφιχτά για να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.

6) Πριν ξεκινήσουμε το σούβλισμα, γυρνάμε το αρνί ανάποδα σε ένα ταψί και το αφήνουμε να στραγγίξει.

7)Βάζουμε αρκετά κάρβουνα κάτω από τη φωτιά για να μην σβήσει γιατί θα χρειαστεί αρκετή ώρα για να ψηθεί το αρνί καλά. Στο κέντρο καλό είναι η φωτιά να είναι λιγότερη, στο ύψος δηλαδή της κοιλιάς και εκεί που είναι τα παϊδάκια ενώ εκεί που βρίσκονται τα μπούτια και τα χεράκια του αρνιού, που το κρέας είναι περισσότερο είναι καλύτερα η φωτιά να είναι μεγαλύτερη.

8) Στερεώνουμε τη σούβλα καλά πάνω από την φωτιά. Στην αρχή την τοποθετούμε πιο ψηλά και την γυρνάμε πιο γρήγορα για να μην καεί το κρέας. Καθώς περνάει η ώρα μειώνουμε την ταχύτητα που γυρνάμε το αρνί στη σούβλα και βάζουμε το αρνί πιο χαμηλά και πιο κοντά στη φωτιά (μπορείτε να πάρετε και ένα μοτεράκι για να γίνεται το γύρισμα αυτόματα στην ταχύτητα που θα το ρυθμίσετε εσείς).

9)Το σούβλισμα διαρκεί περίπου 3-4 ώρες σε εξωτερικό χώρο. Θα καταλάβετε ότι το αρνί είναι καλά ψημένο και έτοιμο όταν αρχίζει να ξεχωρίζει το κρέας από τα κόκαλα.

Ειδήσεις σήμερα:

Το θηριώδες αυγό… Game Of Thrones από τη Θεσσαλονίκη – Φτάνει να ζυγίζει τα 90 κιλά

Αποτρόπαιο! Βίασαν, σκότωσαν και έφαγαν σαύρα υπό εξαφάνιση

Άμπερ Χέρντ σε Τζόνι Ντεπ – “Απλά σε χτύπησα, μην κάνεις σαν μωρό” (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις