Συνταγή: Ο κολιός είναι ένα πολύ νόστιμο και οικονομικό ψάρι που μπορεί πολύ εύκολα να μαγειρέψει κάποιος. Μπορεί η γνωστή λαϊκή ρήση να λέει… και ο κολιός τον Αύγουστο, ωστόσο εμείς, σας προτείνουμε να τον μαγειρεύετε τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, αφού πραγματικά η γεύση του θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά πώς μπορείτε να τον μαγειρέψετε και να εντυπωσιάσετε όποιον το δοκιμάσει.

Δείτε αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

Yλικά

5 κολιοί
½ κούπα νερό
½ κούπα ελαιόλαδο
½ λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 τριμμένη ντομάτα
Μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας, στους 170 βαθμούς, πάνω κάτω αέρα.

Προσθέτουμε στον πάτο του φούρνου ένα έξτρα ταψί με νερό, ώστε όση ώρα ψήνονται τα ψάρια μας να έχει υγρασία και να γίνουν ζουμερά.

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τους κολιούς. Ιδανικά, μπορούμε να ζητήσουμε να μας τους καθαρίσουν στο ψαράδικο που θα τους αγοράσουμε.

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Μπορούμε να βάλουμε όσο μαϊντανό επιθυμούμε, ωστόσο εμείς προτείνουμε ένα ματσάκι.

Σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε τον μαϊντανό, ρίχνουμε τη 1/2 κούπα του λευκού κρασιού, το νερό, τις πιπεριές και τα σκόρδα.

Τοποθετούμε από πάνω τους κολιούς μας, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, την τριμμένη ντομάτα μας και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά για να πάρουν λίγο χρώμα.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στο Μουντιάλ του Κατάρ – Απαγορεύτηκε η πώληση αλκοόλ στα γήπεδα

Ο χειμώνας τρομάζει τους παιδιάτρους – Πρόωρη έξαρση των σοβαρών ιώσεων στα παιδιά – Ποια μέτρα ζητούν

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις