Εάν ψάχνετε την ιδανική συνταγή για να χρησιμοποιήσετε τον κιμά που σας περίσσεψε από χτες, σας έχουμε τον πιο νόστιμο και ενδιαφέρον τρόπο για να το κάνετε.

Οι τορτίγιες με κιμά και σως γιαουρτιού είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια, ενώ παράλληλα είναι και μία πολύ όμορφη ευκαιρία για να μαγειρέψετε όλοι μαζί, αφού η παρασκευή τους είναι πάρα πολύ απλή και ο καθένας μπορεί να βάλει ό,τι υλικά θέλει.

Εμείς θα σας προτείνουμε έναν συνδυασμό με κιμά και σως γιαουρτιού, ο οποίος νομίζουμε ότι ταιριάζει πάρα πολύ.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

1 τορτίγια
Μαγειρεμένο κιμά
Μαρούλι

Για την σως:

1 κεσεδάκι γιαούρτι
½ αγγούρι στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
½ κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σως γιαουρτιού σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την τορτίγια μας.

Προσθέτουμε στο κέντρο της μία κουταλιά από την σως γιαουρτιού, λίγο μαρούλι και κιμά.

Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολό και κόβουμε στη μέση.

Φυσικά μπορεί ο καθένας να προσθέσει τα υλικά και την ποσότητα της επιλογής που θέλει όπως βραστό αβγό, αλλαντικά, ντομάτα.

Η τορτίγια μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Γαύρος σαγανάκι στο φούρνο

To “Πρωινό τσιγάρο” που στιγμάτισε τον Νότη Μαυρουδή – Η παρέμβαση του Θάνου Μικρούτσικου

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις