Εάν ψάχνετε μία τέλεια συνταγή ιδανική για να συνοδεύσετε το τσίπουρο ή το ούζο μαζί με την παρέα σας, σας έχουμε την ιδανική.

Ο γαύρος είναι ένα κλασσικό και οικονομικό ψάρι, το οποίο μπορεί να μαγειρευτεί πολύ εύκολα και με πολλούς τρόπους. Ο πιο συνηθισμένος είναι ο τηγανιτός, ωστόσο εμείς θα σας προτείνουμε έναν διαφορετικό, ο οποίος δεν είναι άλλος από γαύρο σαγανάκι στο φούρνο.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστούν για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό γαύρος
1 μικρό κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
½ κρεμμυδάκι φρέσκο σε ροδέλες
Σκόρδο
250γρ. χυμό ντομάτας
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φέτες λεμόνι
Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψάρια μας (δεν χρειάζεται να αφαιρέσουμε τα λέπια) και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί ή ένα πυρέξ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω – κάτω αέρα.

Αλατοπιπερώνουμε καλά.

Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, την ρίγανη, το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και το σκόρδο και περιχύνουμε την μαρινάδα πάνω στο γαύρο.

Προσθέτουμε επιπλέον λίγο νερό μέχρι να μισοσκεπάσει τα ψάρια μας, 2-3 φέτες λεμόνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Κομήτης από την εποχή των… Νεάντερταλ θα περάσει στο τέλος του μήνα ξυστά από τη Γη

Γίγαντες με λουκάνικα στη γάστρα

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις