Αν είστε λάτρεις των ζυμαρικών και σας αρέσει να πειραματίζεστε με γεύσεις και συνδυασμούς υλικών σας έχουμε μια συνταγή με τις λαχταριστές ταλιατέλες που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους η οποία είναι και δυναμωτική!

 Αυτήν την Κυριακή πρωτοτυπήστε με τα αγαπημένα μας μακριά ζυμαρικά σε μια πεντανόστιμη συνταγή με σπανάκι και κρέμα γάλακτος! Είναι διαφορετική, είναι χορταστική και είναι πάρα πολύ γευστική!

Διαβάστε παρακάτω τα υλικά που χρειάζεστε για να την μαγειρέψετε και να την απολαύσετε στο Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια σας ή τους φίλους σας:

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. ταλιατέλες

1 κρεμμυδάκι, φρέσκο

1 σκ. σκόρδο

300 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο

2 κολοκυθάκια, μικρά

6 κ.σ. κρέμα γάλακτος

6 κ.σ. λευκό κρασί, ξηρό

150 γρ. γαρίδες κοκτέιλ

3 πρέζες θυμάρι

Βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με το σπανάκι το οποίο μπορεί να είναι κατεψυγμένο ή φρέσκο. Αν είναι κατεψυγμένο παίρνουμε μια κατσαρόλα το ρίχνουμε μέσα και αφού κλείσουμε το σκεύος, το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ξεπαγώσει. Μόλις κρυώσει το στραγγίζουμε με τα χέρια.

Στην συνέχεια κόβουμε το κρεμμυδάκι σε μικρά κομμάτια, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και το μαρινάρουμε.

Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι μαζί με 3 κουταλιές της σούπας κρασί, το σκόρδο χωρίς να το κόψουμε, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Τώρα αφαιρούμε το σκόρδο και πολτοποιούμε το σπανάκι μαζί με την κρέμα γάλακτος.

Συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια τα οποία αφού τα κόψουμε στη μέση και αφαιρέσουμε την ψίχα τους, τα κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια.

Αμέσως μετά ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια για να τα σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου. Μετά προσθέτουμε τις γαρίδες, το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 με 3 λεπτά.

Ρίχνουμε και το υπόλοιπο κρασί, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά.

Στο τέλος βράζουμε τις ταλιατέλες (τις αφήνουμε να κρατάνε λίγο) σε αλατισμένο νερό με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μετά τις στραγγίζουμε.

Μόλις είναι έτοιμες και ζεστές και οι ταλιατέλες τις ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού η σάλτσα. Τώρα μπορούμε να σερβίρουμε στα πιάτα μοιράζοντας στο πλάι ή από πάνω, όπως μας αρέσει, τα κολοκυθάκια και τις γαρίδες!

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις