Συνταγές: Ένα εύκολο, γρήγορο και χορταστικό φαγητό για να ετοιμάσετε μέσα στην εβδομάδα που ο χρόνος είναι περιορισμένος είναι η παρακάτω συνταγή με τη νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο.

Επιπλέον το συγκεκριμένο φαγητό χρειάζεται ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και εκτέλεσης και τρώγεται κρύο αλλά και ζεστό διατηρώντας τη νοστιμιά τους! Δοκιμάστε τo τώρα:

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα κοτόπουλου

60 ml  ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

4-5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα)

1 κλωνάρι δεντρολίβανο (τα φύλλα)

200 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας

80 γρ. καλαμπόκι βρασμένο

Αλάτι

Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

200 ml ε.π. ελαιόλαδο

Χυμό και λίγο ξύσμα από ένα λάιμ

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας μέλι

Μπαλσάμικο

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεκινάμε με το κοτόπουλο χτυπώντας τα στήθη με ένα ξύλο μέχρι να γίνουν πιο λεπτά πάνω σε μια επιφάνεια που χρησιμοποιούμε για να ψιλοκόψουμε διάφορα υλικά και στη συνέχεια βάζουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές τους.
  • Έπειτα παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα φύλλα από το θυμάρι και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ακόμα λεπτά.
  • Βγάζουμε τα φιλέτα από τη φωτιά και τα αφήνουμε σκεπασμένα στην άκρη. Αφού κρυώσουν τα κόβουμε σε φέτες.
  • Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει η συσκευασία που θα επιλέξουμε. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα που τα βράσαμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσουν.
  • Το τελευταίο βήμα στην εκτέλεση της συνταγής είναι το dressing για τη σαλάτα μας. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα όσα έχουμε ετοιμάσει: τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και από πάνω το dressing και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα όλα τα υλικά μαζί! Το φαγητό είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις