Σπιτικά κρουτόν με σκόρδο και δεντρολίβανο

Εύκολα και γρήγορα

Σπιτικά κρουτόν με σκόρδο και δεντρολίβανο

Τα κρουτόν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι σε πολλές σαλάτες και κυκλοφορούν πολλές έτοιμες συσκευασίες τους στο εμπόριο. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι χρησιμοποιώντας ελάχιστα υλικά. Μάλιστα, η γεύση τους θα είναι τόσο ωραία που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσφέρονται για κατανάλωση ακόμη και ως τσιπς.

Διαβάστε παρακάτω τα υλικά για τα κρουτόν και βήμα προς βήμα την συνταγή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΥΛΙΚΑ

5 φέτες ψωμί του τοστ

4κ.σ. ελαιόλαδο

40γρ. βούτυρο

Αλάτι

Δεντρολίβανο

2 σκελίδες σκόρδο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις φέτες τοστ σε κυβάκια.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και έπειτα τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το δεντρολίβανο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσθέτουμε το ψωμί και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά σε περίπου 3 λεπτά με σκοπό να τραβήξει όλα τα υγρά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κρουτόν μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κακοκαιρία: Σήμερα και αύριο οι δύσκολες ημέρες – Ο Μαρουσάκης εξηγεί πόσο θα επηρεαστεί η Αττική από τον χιονιά

Κωδικός: Ανοιχτοί δρόμοι, ανοικτά Πανεπιστήμια και να μην κοπεί η χώρα στα δυο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ