Τα μπριός είναι ψωμάκια τα οποία αγαπούν τόσο μικροί όσο και μεγάλοι και μπορούν να συνδυαστούν είτε με αλμυρή είτε με γλυκιά γεύση. Είναι πολύ αφράτα, ενώ επιλέγονται συχνά για διάφορα είδη σάντουιτς. Γενικότερα, υπάρχουν έτοιμα στο εμπόριο, ωστόσο είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι. Εμείς στο DEBATER θα σας προτείνουμε μία πεντανόστιμη συνταγή με κομματάκια σοκολάτας.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα μπριός και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

200γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 ώριμη μπανάνα

120γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα

300γρ. φαρίνα

1 κρόκο αβγού

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε την μπανάνα μας πολύ καλά με ένα πιρούνι. Πρέπει να είναι αρκετά ώριμη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μπανάνα, την βανιλίνη και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά κοσκινισμένο το αλεύρι και έπειτα την κουβερτούρα μας και πλάθουμε με το χέρι μας την ζύμη.

Κόβουμε την ζύμη μας σε 6 μέρη και αλείφουμε τον κρόκο του αβγού με ένα πινέλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-17 λεπτά στη μεσαία σχάρα.

Τα μπριός μας είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Πολιτική τσίπα ρε

Survivor: Ο δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις