Την καλοκαιρινή περίοδο τα θαλασσινά τα αγαπάμε και τα προτιμούμε λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου και γι’ αυτό ψάχνουμε συνταγές για να εμπλουτίζουμε το μενού μας και να δοκιμάζουμε νέες γεύσεις.

Σουβλάκια σολωμού λοιπόν με μανιτάρια και ντομάτες στη σχάρα έχει για σήμερα το μενού. Πρόκειται για μια εύκολη, νόστιμη και αρκετά light συνταγή αν προσέχετε τη διατροφή σας.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 κιλό φιλέτο σολομού
5-6 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
20 μανιτάρια λευκά

Για τη μαρινάδα

1 φύλλο δάφνης
θυμάρι ή ρίγανη
1 ματσάκι μαϊντανό
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
‘Ανηθος
Χυμός από 2 λεμόνια
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε το φιλέτο του σολομού σε κομμάτια και το ρίχνουμε στη μαρινάδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Έπειτα βγάζουμε τα κομμάτια σολομού από τη μαρινάδα και αφού τα στραγγίξουμε καλά τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια.

Παράλληλα βάζουμε στη μαρινάδα τα μανιτάρια κομμένα στα 4 και τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες και τα αφήνουμε εκεί για λίγα λεπτά.

Ψήνουμε τα σουβλάκια σολομού σε καυτή σχάρα αν έχουμε ή στο γκριλ της κουζίνας μαζί με τις ντομάτες και τα μανιτάρια. Καθώς ψήνουμε αλείφουμε 2-3 φορές τα σουβλάκια με τη μαρινάδα.

Μόλις ψηθούν τα σουβλάκια τα σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά και με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας. Εμείς σας προτείνουμε ρύζι μπασμάτι!

Ειδήσεις σήμερα

Πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο για τα νέα ολοήμερα σχολεία – Πάνω από 3.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Ζευγάρια ζωδίων που ταιριάζουν ακόμα και αν δεν τους φαίνεται!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις