Αν έχετε βαρεθεί την κλασική συνταγή με τις καφέ φακές σας προτείνουμε μια συνταγή με κόκκινες φακές σούπα με μπαχαρικά και πλούσια αρώματα! Θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλη γιατί είναι πολύ νόστιμη και συνοδεύεται με ψωμί και τυρί φέτα.

Οι κόκκινες φακές σούπα είναι ένα εύκολο φαγητό, πλούσιο σε θρεπτική αξία και χαρίζει σίδηρο που είναι πολύτιμος για τον οργανισμό μας!

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 φλιτζάνι κόκκινες φακές

2 κ.γλ. τζίντζερ αποξηραμένο

2 κ.γλ. κύμινο

2 κ.γλ. κουρκουμάς

1 φλιτζάνι ντομάτες κονκασέ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνοντας μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Το σοτάρουμε και το ανακατεύουμε με το λάδι με μια ξύλινη κουτάλα.

Στη συνέχεια κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι.

Τώρα ρίχνουμε και τις φακές στην κατσαρόλα αφού τις πλύνουμε και τις στραγγίξουμε καλά.

Τις σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ και ανακατεύουμε καλά.

Τώρα ρίχνουμε αρκετό νερό μέχρι να καλυφθούν οι φακές στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ξανά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αποξηραμένο τζίντζερ, το κύμινο, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε.

Βάζουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα πόσο καυτερό και αλμυρό θέλουμε το φαγητό μας και ανακατεύουμε τελευταία φορά καλά!

Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τις φακές να βράσουν σε χαμηλή φωτιά  για 25 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε τις φακές να μαλακώσουν πολύ μέχρι να γίνει χυλός.

Η σούπα μας τώρα είναι έτοιμη. Μπορούμε να την πασπαλίσουμε με ρίγανη και να την σερβίρουμε με φέτα και ψωμί!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις