Συνταγή: Ο σολομός, είναι ένα από τα πιο γευστικά και θρεπτικά ψάρια που μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους και να συνδυαστεί με πολλά υλικά μαγειρικής.

Το μπρόκολο, επίσης περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, έτσι κι εμείς στο DEBATER, θέλοντας να τα συνδυάσουμε, πειραματιστήκαμε και βρήκαμε την τέλεια συνταγή.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

Υλικά

2 φιλέτα σολομού
1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής σας
2 μπρόκολα
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
500ml κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Άνηθο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι.

Βράζουμε το μπρόκολο για περίπου 10 λεπτά, έως ότου μαλακώσει. Για να δούμε αν είναι έτοιμο, το τσιμπάμε με το πιρούνι. Εάν εκείνο βυθίζεται μέσα του χωρίς να φέρει μεγάλη αντίσταση, είναι έτοιμο.

Καθαρίζουμε καλά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.

Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να ξανθίζει.

Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και την ψιλοκομμένη πιπεριά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου δύο λεπτά.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και πάλι, μέχρι να αρχίσει λίγο να πήζει.

Στο τέλος, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μας, το μπρόκολο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα παντού η σάλτσα.

Αφού σερβίρουμε, τρίβουμε λίγο πιπέρι και ψιλοκόβουμε λίγο άνηθο.

Καλή όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα

Συγκίνησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου – Το ίδρυμα για εγκαυματίες “ξεκίνησε από το σημείο που έπρεπε”

Ζώδια – Ετήσιες προβλέψεις 2023 – Πώς θα κυλήσουν τα ερωτικά και τα οικονομικά του Ταύρου

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις