Συνταγή: Ο γαύρος μαρινάτος είναι αγαπημένος μεζές για να τον συνδυάσουμε με το ούζο μας, ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να τον αγοράσουμε έτοιμο από κάποιο μαγαζί, νομίζοντας ότι είναι δύσκολο να τον φτιάξουμε μόνοι μας.

Αυτό κάθε άλλο παρά σωστό είναι, καθώς μπορούμε πολύ εύκολα σε 5 απλά βήματα να τον φτιάξουμε μόνοι μας, στο σπίτι μας.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή, καθώς επίσης και την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά γαύρος
1 λίτρο ηλιέλαιο
2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
1 κιλό χοντρό αλάτι
Σκόρδο
Φύλλα δάφνης
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε αρχικά τον γαύρο κόβοντας το κεφάλι του και βγάζοντας προσεκτικά το κόκκαλό του, με σκοπό να μην διαλυθεί το σώμα του.

Πλένουμε πολύ καλά και προσθέτουμε μία σειρά από τα ψάρια μας σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και από κάτω ένα μπολ με σκοπό να φεύγουν τα υγρά.

Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι μέχρι να καλυφθεί τελείως η πρώτη σειρά του γαύρου και έπειτα στρώνουμε άλλη μία.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις στρώσεις και το αλάτι, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα ψάρια μας.

Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μας για τρεις ημέρες.

Αφού περάσουν 3 ημέρες τον ξεπλένουμε στο νερό και τον τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.

Προσθέτουμε σκόρδο σε φέτες αναλόγως με τα γούστα μας και πόσο βαρύ τον θέλουμε, τις φέτες από το λεμόνι και φύλλα δάφνης.

Στο τέλος προσθέτουμε το ξύδι και ηλιέλαιο μέχρι που να καλυφθεί πλήρως ο γαύρος.
Ο γαύρος μας είναι έτοιμος. Καλή όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα τρία ζώδια που γκρινιάζουν συνέχεια

Αβγά με ντομάτα, μοτσαρέλα και πιπεριές

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις