Συνταγή: Οι σούπες είναι αγαπημένο φαγητό του Χειμώνα καθώς επίσης και για ανθρώπους που είναι κρυωμένοι. Υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές με διάφορα κρέατα και λαχανικά όπως κοτόσουπες, ντοματόσουπες κι άλλες και μία κλασική και πολύ νόστιμη και θρεπτική είναι η ψαρόσουπα.

Εμείς στο DEBATER θα σας δείξουμε τον τρόπο για να φτιάξετε βήμα – βήμα την πιο νόστιμη και εύκολη ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο, προκειμένου να την φάνε ακόμη και όσοι δεν προτιμούν το ψάρι.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

1 κατεψυγμένο κοκκινόψαρο (600 γρ. τουλάχιστον)
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
Σέλινο
200γρ. ρύζι γλασέ
1 πατάτα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα προσθέτουμε στη χύτρα.

Προσθέτουμε δύο κλαδάκια από το σέλινο, λίγο αλάτι και πιπέρι, νερό μέχρι να καλύψει τα λαχανικά και κλείνουμε την χύτρα.

Βράζουμε για 10-12 λεπτά.

Πετάμε το κρεμμύδι και το σέλινο και σε ένα Multi προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με λίγο νερό από την χύτρα μας και πολτοποιούμε.

Στο ίδιο νερό στη χύτρα βράζουμε αφού βγάλουμε τα λέπια, το κοκκινόψαρό μας για 8 λεπτά.

Αφαιρούμε το ψάρι από την χύτρα, το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφαιρούμε τα κόκκαλά του.

Προσθέτουμε στη χύτρα τα πολτοποιημένα λαχανικά μας μαζί με το ελαιόλαδο και το ρύζι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι.

Προσθέτουμε χυμό από 2 λεμόνια και στο τέλος αφού είναι έτοιμη η σούπα μας και σβήσουμε την φωτιά, προσθέτουμε το κοκκινόψαρο.

Η σούπα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος οι περιοδείες για τον Ozzy Osbourne – “Το σώμα μου είναι αδύναμο”

Τρία ζώδια που θα έχουν τύχη στην αγάπη και θα βρουν τον έρωτα τον Φεβρουάριο

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις