Η μπεσαμέλ λανθασμένα αποτελεί για πολλούς κάτι απαγορευμένο καθώς θεωρούν ότι είναι πολύ δύσκολη η παρασκευή της και επιλέγουν να την αγοράσουν έτοιμη από το εμπόριο. Ωστόσο στην πραγματικότητα η διαδικασία της παρασκευής της είναι πάρα πολύ εύκολη, αρκεί να ακολουθήσουμε μερικά μικρά tips και οδηγίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακολουθώντας βήμα προς βήμα την παρακάτω συνταγή σε πολύ λίγο χρόνο και εύκολα θα έχετε την πιο νόστιμη μπεσαμέλ.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την μπεσαμέλ και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

50γρ. ελαιόλαδο

100γρ. αλεύρι γ.ο.χ

720γρ. γάλα πλήρες

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Περιχύνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει μία πάστα.

Προσθέτουμε ζεστό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μορσχοκάρυδο και λίγη παρμεζάνα.

Η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Αλέξης Τσίπρας: Τα μεγάλα διλήμματα της κάλπης – “Οι μόνοι αγώνες που χάνονται είναι αυτοί που δεν δίνονται”

Μετά τη Ζέτα Μακρυπούλια, ξεσπά και η Μαρία Σολωμού κατά της ίδιας αεροπορικής εταιρείας (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις