Συνταγή: Σάντουιτς με σολομοσαλάτα και σπιτική μαγιονέζα. Είναι πανεύκολο να το φτιάξουμε και ιδανική ιδέα για ένα χορταστικό και light γεύμα για να το απολαύσουμε στη δουλειά, μετά το γυμναστήριο ή το βράδυ πριν κοιμηθούμε.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:

Υλικά (για 4 μερίδες/4 τοστ)

300 γρ σολομός
1/2 κλωνάρι σέλερι
1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κσ άνηθος ψιλοκομμένος
Ψωμί του τοστ ολικής άλεσης

Light μαγιονέζα
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
2-3 κουταλιές της σούπας λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και μέσα βάζουμε τα κομμάτια σολομού. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι – λάδι δεν χρειάζεται γιατί είναι λιπαρό ψάρι – και στη συνέχεια ψήνουμε το σολομό για περίπου 25 λεπτά και προσέχουμε να μην στεγνώσει!

Ψιλοκόβουμε στη συνέχεια όλα τα λαχανικά και μυρωδικά.

Μόλις ψηθεί ο σολομός, τον λιώνουμε με το πιρούνι για να πάρει τη μορφή που έχει ο τόνος κονσέρβας. Έπειτα, τον ρίχνουμε σε ένα μπολ και εκεί προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.

Παράλληλα φτιάχνουμε τη μαγιονέζα εύκολα και γρήγορα. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να ενωθούν καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.

Τέλος, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το μείγμα σολομού και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στην ποσότητα που θέλουμε μέσα σε δύο φέτες ψωμί του τοστ.

Υπέροχη ιδέα για ένα χορταστικό σνακ στη δουλειά ή για ένα light βραδινό!

Ειδήσεις σήμερα

Δύο τυχερά ζώδια θα έχουν μια πολύ ερωτική εβδομάδα!

Ποια κατηγορία φαρμάκων μειώνει τον κίνδυνο βαριάς νόσησης και θανάτου από κορονοϊό

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις