Αν σας αρέσουν οι πίτες αλλά τις θεωρείτε δύσκολες στη δημιουργία τους, η παρακάτω συνταγή θα σας αλλάξει γνώμη και θα σας στείλει αμέσως στην κουζίνα. Η συνταγή για την κοτόπιτα παρακάτω με πιπεριές, μανιτάρια και τυρί κρέμα είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη.

Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της:

Υλικά
500 γρ ώμο φιλέτο κοτόπουλο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
200 γρ ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 αυγό
200 γρ τυρί κρέμα
2 κ.σ γιαούρτι
Αλάτι & πιπέρι
3 κ.σ ελαιόλαδο
Έτοιμο φύλλο για την πίτα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε μαζί με λίγο λάδι μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει.

Προσθέτουμε στη συνέχεια στο τηγάνι τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.

Περιμένουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά και στη συνέχεια αφαιρούμε το μίγμα από το τηγάνι και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις πάρει θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά στο μίγμα.
Έπειτα τοποθετούμε σε ένα ταψί 2-3 φύλλα και από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος. Από πάνω κλείνουμε την πίτα προσθέτοντας ακόμα 2-3 φύλλα.

Τέλος, ψήνουμε στον αέρα στους 180ο βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει το φύλλο ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα και στη συνέχεια μόλις κρυώσει την κόβουμε και την σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα

Η βόλτα του Τσίπρα σε ταβέρνα στου Ψυρρή πριν τις εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πούτιν αφού έκοψε το ρεύμα στη Φινλανδία ήταν χλιαρός για την ένταξη στο ΝΑΤΟ – Το χαρακτήρισε απλά λάθος

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις