Αν ψάχνετε μια εύκολη συνταγή που να είναι απολαυστική, χωρίς πολλές θερμίδες και θρεπτική δοκιμάστε να φτιάξετε ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο και να τα συνοδέψετε με ψητές, ψιλοκομμένες γλυκοπατάτες στο φούρνο! Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα που δεν στερείται νοστιμιάς!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 2-3 κουτ. σούπας λάδι
  • 400 γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φρυγανιές ή λίγη βρώμη
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε ψήνοντας τις γλυκοπατάτες ακολουθώντας τα παρακάτω και στη συνέχεια ετοιμάζουμε το μίγμα για τα μπιφτέκια:

  • Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε αφού κόψουμε σε μπαστούνια τις γλυκοπατάτες. Ρίχνουμε 1 κουταλάκι της σούπας λάδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Τις ανακατεύουμε μεταξύ τους καλά για να πάνε τα υλικά παντού και τις ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις μαλακώσουν αρκετά θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμες.

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά από κοτόπουλο, το μαϊντανό, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη βρώμη ή τη φρυγανιά, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λάδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
  • Πλάθουμε τον κιμά σε στρογγυλά μπιφτέκια όχι πολύ μεγάλα για να ψηθούν πιο εύκολα
  • Αλείφουμε ένα τηγάνι με λίγο λάδι ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια του πάτου και στη συνέχεια το ζεσταίνουμε για να βάλουμε τα μπιφτέκια το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να κολλήσουν.
  • Τα αφήνουμε να ψηθούν καλά για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι στην πάνω πλευρά τους για να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.

Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο μόλις είναι μαλακές και έτοιμες και τις αφήνουμε λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τις σερβίρουμε μαζί με τα μπιφτέκια σε πιάτα!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις