Τα μελομακάρονα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων (ίσως και το πιο αγαπημένο) για τον περισσότερο κόσμο. Είναι συνυφασμένα με την γιορτινή περίοδο, με τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία να τα ετοιμάζουν πυρετωδώς.
Συνήθως τα μελομακάρονα καταναλώνονται σκέτα, ωστόσο μπορούμε πολύ εύκολα αν γίνουμε λίγο δημιουργικοί να τα προσθέσουμε σε διάφορες συνταγές. Μία πολύ νόστιμη είναι εάν τα κάνουμε βάση cheesecake, που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσει όποιον την δοκιμάσει.
ΥΛΙΚΑ
12-15 μελομακάρονα
2 συσκευασίες τυρί κρέμα
250γρ. κρέμα γάλακτος
70γρ. ζάχαρη άχνη
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
1 βανιλίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τσέρκι τοποθετούμε τα μελομακάρονά μας και να τα πατάμε καλά ώστε να γίνουν ενιαία βάση.
Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο μας για περίπου 2 ώρες.
Χτυπάμε στο μίξερ μας την κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα, την άχνη και την βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Προσθέτουμε από πάνω το τυρί κρέμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και ρίχνουμε την μαρμελάδα μας.
Το cheesecake μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!
Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα…
Δευτέρα με κακοκαιρία “εξπρές” – Κρύο, βροχές και δυνατοί βοριάδες
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"