Οι κουραμπιέδες μαζί με τα μελομακάρονα αποτελούν τα γλυκά των Χριστουγέννων, που λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα. Η άχνη ζάχαρη σε συνδυασμό με τα αμύγδαλα είναι ιδανικός συνδυασμός, ενώ η μυρωδιά τους είναι χαρακτηριστική.

Διαβάστε επίσης: Μελομακάρονα – 4+1 μυστικά για να γίνουν μελωμένα και τραγανά

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

400γρ. βούτυρο Κερκύρας σε θερμοκρασία δωματίου

2 κρόκους αβγών

120γρ. άχνη ζάχαρη

1κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη

1κ.σ. βότκα

700γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

200γρ. αλεσμένα αμύγδαλα

2κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Προσθέτουμε τους κρόκους, την βότκα και την μαστίχα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ κοσκινίζοντάς το και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας στο σχήμα της επιλογής μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Στο τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάζι: Τα πρώτα λόγια του 33χρονου Αλβανού – “Εγώ έριξα απλά ένα χαστούκι – Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει”

Οπαδική βία: Εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για προκαταρκτική έρευνα – Τι ψάχνουν

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις