Συνταγή: Οι μελιτζάνες είναι από τα αγαπημένα λαχανικά όσων ασχολούνται με την μαγειρική, αφού με όποιον τρόπο και αν μαγειρευτούν, πάντοτε δίνουν ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα.

Εμείς στο DEBATER, αφού μπήκαμε στη κουζίνα και πειραματιστήκαμε, βρήκαμε την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για λαχταριστά ρολάκια μελιτζάνας με κιμά και τυριά που λιώνουν στο στόμα.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

Υλικά

5 μελιτζάνες φλάσκες
400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
250γρ. χυμό ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς, πάνω κάτω αέρα.

Αφαιρούμε την φλούδα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες από τις μελιτζάνες και στις δύο πλευρές.

Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και προσθέτουμε από πάνω τις μελιτζάνες μας.

Αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα ταψί, βάζουμε τον μισό χυμό ντομάτας.

Αφού ετοιμάσουμε τον κιμά μας όπως θέλουμε, τον βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε κίτρινα τριμμένα τυριά και τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

Στρώνουμε πάνω στις μελιτζάνες μας μία κουταλιά από το μείγμα του κιμά με τα τυριά και τις τυλίγουμε σε ρολάκια.

Αφού προσθέσουμε όλες τις μελιτζάνες στο ταψί μας, περιχύνουμε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας.

Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε και πάλι στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

Όλα έτοιμα για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα – Η μουσική “έκπληξη”

Ο Γουίλ Σμιθ φοβάται τις συνέπειες μετά το “οσκαρικό” χαστούκι στον Κρις Ροκ

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις