Συνταγές: Το μενού για σήμερα έχει μπιφτέκια αλλά όχι τα παραδοσιακά όπως τα έχουμε στο μυαλό μας!

Είναι νηστίσιμα, vegan και πεντανόστιμα. Πρόκειται για λαχταριστά μπιφτέκια σολομού στο τηγάνι με κρούστα από φρυγανιά και μαγιονέζα στα οποία πολύ δύσκολα θα μπορέσετε να αντισταθείτε!

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε μπιφτέκια σολομού

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

600 γραμμάρια καθαρισμένο, φιλέτο σολομού
1 κουτ. της σούπας λάδι
1/4 φλιτζάνι λιωμένο κρεμμύδι
2 κουτ. της σούπας κόκκινο πιπέρι
2 κουτ. της σούπας σέλερι
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το κόκκινο πιπέρι και το σέλερι για περίπου 5 λεπτά αφού πρώτα τα αλατίσουμε. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε ένα μπολ το φιλέτο σολομού και το μαρινάρουμε με τη μαγιονέζα, την τριμμένη φρυγανιά, το μίγμα με το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.

Έπειτα ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και ξεκινάμε να πλάθουμε ένα-ένα τα μπιφτέκια σολομού, αφού τα σχηματίσουμε σε μικρές μπάλες.

Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Περιμένουμε 2-3 λεπτά και στη συνέχεια μπορούμε να τα σερβίρουμε και να τα απολαύσουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Πικάντικη κοτόσουπα με πιπεριές και τσίλι

Ποια γυναίκα δεν θα παντρευτεί ποτέ ένας άντρας σύμφωνα με το ζώδιο του;

Ρωσίδα influencer κλαίει και οδύρεται γιατί κλείνει το Instagram στη χώρα της (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις