Συνταγές: Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι περισσότεροι λίγο πριν το Πάσχα συνηθίζουμε να νηστεύουμε, γι΄αυτό και ψάχνουμε συνταγές που να μην περιέχουν κρέας, γαλακτοκομικά κλπ.

Τα όσπρια είναι μια πολύ καλή επιλογή καθώς είναι δυναμωτικά και χορταστικά. Τώρα που ο καιρός έχει ζεστάνει είναι ακόμα πιο απολαυστικά αν τα φτιάξουμε κρύα σε σαλάτα.

Συνταγές: Πώς να φτιάξετε κρύα σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

Παρακάτω σας προτείνουμε λοιπόν μια εύκολη και πεντανόστιμη σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, ρύζι και γλυκόξινη σως.

Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

200 γρ. ρύζι
200 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
100 γρ. σελινόριζα
1 καρότο
2 κουτ. σούπας λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
1 ντομάτα
2 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός
8 φύλλα δυόσμος
1/3 ματσάκι μαϊντανό
2 κρεμμύδια φρέσκα

Για τη σως

100 γρ. λάδι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας μέλι

Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βράζοντας το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τα φασόλια σε βραστό νερό και τα αφήνουμε για 30 με 40 λεπτά μέχρι να βράσουν.

Έπειτα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και αφού τα σουρώσουμε και τα ξεπλύνουμε καλά με κρύο νερό τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομμάτια το καρότο και τη σελινόριζα, αφού την ξεφλουδίσουμε.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι που έχουμε βάλει σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να “κάψει” λίγο λάδι, τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά περίπου.

Σβήνουμε έπειτα τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν και να κρυώσουν μέσα στο τηγάνι.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σως. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα το λάδι, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Έπειτα ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε φτιάξει τη σως τα λαχανικά, τα φασόλια, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια και τα υγρά της.

Από πάνω κόβουμε με το χέρι και ρίχνουμε τον μαϊντανό – χωρίς τα κοτσάνια, τον φρέσκο βασιλικό και τον δυόσμο.

Τέλος, προσθέτουμε στη σαλάτα μας τα μυρωδικά και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και αφού ανακατέψουμε καλά όλα τα υλικά μαζί μπορούμε να την σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώην παίκτης του Survivor “καρφώνει” τα ξεκατινιάσματα στον Άγιο Δομίνικο – Η αποκάλυψη για το All Star

Αγοράκι γεννήθηκε με δύο πέη – Το δίλημμα των γιατρών

5+1 τύποι άνδρα που είναι οι χειρότεροι σύντροφοι!  

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις