Πόσες άραγε συνταγές μπορούμε να κάνουμε με κοτόπουλο; Η απάντηση είναι πάρα πολλές! Μπορούμε να το μαγειρέψουμε κοκκινιστό ή λεμονάτο,  ψητό ή βραστό, «στεγνό» ή πιο ζουμερό και γευστικό με σάλτσες, μπαχαρικά και διάφορα καρυκεύματα και να το συνοδεύσουμε από την διατροφική επιλογή τη σαλάτα μέχρι την πιο νόστιμη «αμαρτία» τις πατάτες τηγανητές!

Παρακάτω σας προτείνουμε μια συνταγή με κοτόπουλο, πάπρικα και γιαούρτι την οποία μπορείτε να συνδυάσετε με βρασμένο μπασμάτι ρύζι και να εντυπωσιάσετε στο πρώτο σας φθινοπωρινό τραπέζι!

Ο χρόνος προετοιμασίας δεν ξεπερνάει τα 15 λεπτά και η εκτέλεση της συνταγής παίρνει μόλις μισή ώρα!

Υλικά συνταγής:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 χρωματιστές πιπεριές – προτείνουμε κόκκινες
  • Μισό φλιτζάνι τα. Κόκκινο κρασί
  • 400 γρ ντοματίνια πολτοποιημένα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1κουτ. σούπας αλεύρι
  • Ρύζι βρασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια ή λεπτές φέτες
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές του
  • Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά
  • Στη συνέχεια σβήνουμε με το κόκκινο κρασί
  • Αφήνουμε να απορροφηθεί το κρασί για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να πάει παντού
  • Έπειτα ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα
  • Όσο σιγοβράζει το κοτόπουλο με τη σάλτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το γιαούρτι
  • Ρίχνουμε μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο το μίγμα και συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά το βράσιμο για περίπου άλλα πέντε λεπτά

Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα μαζί με το βρασμένο ρύζι και πρόκειται για μία κορυφαία από τις συνταγές που υπάρχουν.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις