Τα καλαμαράκια αποτελούν ένα από τα αγαπημένα θαλασσινά μικρών και μεγάλων κάθε περίοδο του χρόνου. Ειδικότερα το Καλοκαίρι όλες οι ψαροταβέρνες τα περιλαμβάνουν στο μενού τους συνήθως τηγανητά, ωστόσο υπάρχουν και πιο υγιεινές συνταγές που μπορούμε να δοκιμάσουμε.

Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή για το πώς θα φτιάξουμε καλαμαράκια με σπανάκι:

ΥΛΙΚΑ

100γρ. σπανάκι

1 κιλό κατεψυγμένα καλαμαράκια

1 ξερό κρεμμύδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1σκ. σκόρδο

229γρ. χυμό ντομάτας

10 ντοματίνια

1 κύβο ζωμό λαχανικών

1/2 φλ. λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

4κ.σ. ελαιόλαδο

Λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια μας.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια μας.

Ρίχνουμε στο τηγάνι μας τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με λευκό κρασί.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το σπανάκι μας κι ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει τα πολλά υγρά του.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το νερό, τον κύβο λαχανικών, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για λίγο και μετά σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.

Τα καλαμαράκια μας είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Τεράστιος σεισμός άνω των 7 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: Τουλάχιστον 4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες (vids)

Άγιοι Ανάργυροι -Μαρτυρία στο DEBATER: «Ο 39χρονος έκανε κύκλους γύρω από το σπίτι της 28χρονης την ημέρα της δολοφονίας»

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις