Τα μελομακάρονα αναμφισβήτητα αποτελούν το γλυκό των Χριστουγέννων με τους κουραμπιέδες να έρχονται στη δεύτερη θέση. Γενικότερα, κάνοντας κανείς μία πρόχειρη αναζήτηση μπορεί να βρει δεκάδες συνταγές, ωστόσο μπορεί να υπάρξει και μία πιο υγιεινή εκδοχή τους.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά μία συνταγή για μελομακάρονα με βρώμη και αλεύρι ολικής:

ΥΛΙΚΑ

Για τα μελομακάρονα

2/3 κούπας ηλιέλαιο

1/5 κούπα μαργαρίνη

250ml καστανή ζάχαρη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 βανιλίνη

3κ.γλ. κανέλα

1/3κ.γλ. γαρίφαλο

1/4κ.γλ μοσχοκάρυδο

1κ.γλ σόδα

1/2 κούπα βρώμη

4 1/2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης

2κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1/3 κούπας αλεσμένα καρύδια

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

Γαρίφαλο

Κανέλα

Φλούδες από πορτοκάλι

1/3 κούπα μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μας εκτός από μέλι.

Αφού πάρουν μία βράση τότε προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει και περιμένουμε να γίνει αρκετά κρύο.

Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι και την βρώμη και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και την βρώμη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για περίπου 2 ώρες στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι με σκοπό να ρουφήξουν μέχρι το εσωτερικό τους.

Τα μελομακάρονά μας είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Ρέντη: Συνδεσμίτης στη Δυτ. Αττική στο μικροσκόπιο ως ο καθοδηγητής που προμήθευσε με εισιτήρια 700 άτομα

Πέθανε ο θρύλος της ΑΕΚ, Κώστας Νεστορίδης

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις