Συνταγή: Ένα από τα πιο κλασσικά και αγαπημένα φαγητά των Χριστουγέννων είναι η γαλοπούλα στο φούρνο.

Όλα τα εστιατόρια και οι νοικοκυρές ετοιμάζουν τις γαλοπούλες με διάφορες γεμίσεις ανάλογα με τα γούστα και τρώει όλη η οικογένεια.

Αφού ψηθεί η γαλοπούλα, χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να “ξεκουραστεί” και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να κόβεται εύκολα και να δώσει στο μέγιστο τη γεύση της.

Έτσι, εμείς θα σας παρουσιάσουμε μία πολύ εύκολη και γρήγορη σάλτσα σαν συνοδευτικό στη γαλοπούλα σας για να τη φτιάξετε όσο περιμένετε να κρυώσει, που το σίγουρο είναι ότι θα απογειώσει τη γεύση της και όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά και της εκτέλεση για τη συνταγή:

YΛΙΚΑ

  • ¼ φλ. άσπρο κρασί
  • ¼ φλ. νερό
  • Τα υγρά-λίπη από το ταψί της γαλοπούλας
  • ¼ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Παίρνουμε με προσοχή το ζουμί από το ταψί που έχουμε ψήσει τη γαλοπούλα μας. Την διαδικασία πρέπει να την κάνουμε όσο ακόμη είναι ζεστό το ταψί μας για να μπορούμε να αφαιρέσουμε με ευκολία με μία σπάτουλα μαζί και το λίπος.
  • Αφαιρούμε τυχόν “καμμένα” κομμάτια λίπους.
  • Βάζουμε τα υγρά και το λίπος της γαλοπούλας σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι μας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες. Μόλις ξεκινήσει να κάνει και πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, το λευκό κρασί και το νερό και ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά για περίπου 10 λεπτά.

Η σάλτσα μας είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Η Τουρκία αυτοτρολάρεται – Γιορτάζει την “Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ” με tweet και σπικάζ… στα ελληνικά (vid)

Ο Γιάννης Τσορτέκης για την πιο δύσκολη σκηνή στο “Maestro” – “Ήμασταν σε μεγάλο βάθος, στο πόδι μου ήταν δεμένη μια άγκυρα” (vids)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις